Ετοιμάζεται το Νεκροταφείο του Σχιστού για καύση νεκρών!

Δεν γνωρίζουμε αν γνωρίζει κάτι περισσότερο από κυβερνητικές πηγές ο δήμαρχος, αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο πάμε για νέα κόντρα κυβέρνησης – Εκκλησίας, μιας και για την Ιεραρχία η καύση των νεκρών αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Ο κ. Βρεττάκος απέφυγε να πει ξεκάθαρα ποιοι δήμαρχοι έχουν συμφωνήσει, μιας και ο δήμαρχος Πειραιά σε καμιά περίπτωση δεν θα συναινούσε σε κάτι τέτοιο. Βεβαίως τέτοιο θέμα δεν έχει έρθει ούτε στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου που λειτουργεί το νεκροταφείο. Όμως ακούστηκε σε δημόσια συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Σίγουρα δηλαδή κάτι… ψήνεται.

Λίγο πριν κλείσει η ύλη της στήλης, ο δήμαρχος Πειραιά διευκρίνισε στο «Π» ότι έχει ξεκαθαρίσει προς όλους πως καύση νεκρών μπορεί να γίνει μόνο σε χώρο έξω και μακριά από το νεκροταφείο, και σʼ αυτό συναινεί και ο Μητροπολίτης Πειραιά, γιατί η Εκκλησία αντιτίθεται στην καύση των νεκρών για τα μέλη της, δηλαδή για τους χριστιανούς. Όποιος δεν πιστεύει πουθενά, δεν ανήκει στην Εκκλησία του Θεού, και δηλώνει ότι θέλει να τον κάψουν μετά θάνατον, μπορεί να το κάνει. Ούτε η Εκκλησία ούτε κανένας άλλος δεν μπορεί να του το απαγορεύσει. Αν υπάρξει, λοιπόν, αυτός ο διαχωρισμός, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Καταγγέλθηκε επίσης στην ίδια συνεδρίαση ότι στο παρελθόν οι Δημοτικές Αρχές του Κερατσινίου πουλούσαν «αέρα» αντί οικογενειακών τάφων, αφού οικογενειακούς τάφους μπορούσε να πουλά μόνο ο Εμφιετζόγλου!

Ακούστηκε επίσης ότι δεν υπάρχει χωνευτήριο στο νεκροταφείο, ενώ υπογραμμίστηκε ότι έρχονται υπέρογκοι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ κάθε δίμηνο, ύψους 13.000-15.000 ευρώ, γιατί όποιος μπαίνει ανοίγει τις βρύσες και… ξεχνάει να τις κλείσει, αφού δεν υπάρχει στοιχειώδης φύλαξη. Επιπλέον, το νεκροταφείο λυμαίνονται συμμορίες ιδιωτών, οι οποίοι πλένουν τους τάφους αντί 50 ευρώ τον μήνα με νερό που πληρώνει το νεκροταφείο! Όταν όμως η διοίκηση στο παρελθόν προκήρυξε διαγωνισμό για να υπάρχει συγκεκριμένη εταιρεία για να ανάβει τα καντήλια και να πλένει τους τάφους, με τιμολόγια, για να μη χάνει πόρους ούτε το νεκροταφείο ούτε το κράτος, τα μέλη της βρέθηκαν στο δικαστήριο, γιατί -λέει- το να περιποιείται κανείς τον τάφο προσφιλούς του προσώπου είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός και δεν μπορεί να του το αφαιρέσει η διοίκηση βάζοντας εταιρεία να κάνει αυτήν τη δουλειά! Βέβαια, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν εδώ και δύο μήνες, αλλά τραβιόντουσαν επί τρία χρόνια στα δικαστήρια και φυσικά πλήρωναν παράβολα και δικηγόρους για να αποδείξουν ότι τα κίνητρά τους ήταν να μην κυκλοφορεί «μαύρο χρήμα» στο νεκροταφείο και να μπει τέλος στο μπάχαλο και στην αθλιότητα που υπάρχει σήμερα, καθώς το Σχιστό έχει παραδοθεί, ελέω δικαστηρίων, σε συμμορίες.

Και κάτι ακόμα: Η Εκκλησία παραχώρησε άλλα δέκα στρέμματα από τη δική της περιουσία που είναι δίπλα στο νεκροταφείο για να θάβονται οι μουσουλμάνοι. Σʼ αυτούς δεν… τολμάει κανείς να μιλήσει για… καύση βλέπετε…

***

Ως κατακτητής κινείται η Cosco

Τελικά φαίνεται πως η Cosco δεν… χαμπαριάζει από τίποτα, ούτε από νόμους ούτε από κανονισμούς. Συμπεριφέρεται ως… κατακτητής στο λιμάνι και θέλει σε κάθε ευκαιρία να λειτουργεί ως… κράτος εν κράτει. Τελευταίο κρούσμα η αυθαιρεσία στον χώρο άφιξης των κρουαζιερόπλοιων, τόσο στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ όσο και στον λεγόμενο χώρο του Κανέλλου, δίπλα από το Παλατάκι. Οι χώροι αυτοί μέχρι τώρα ανήκαν στη δικαιοδοσία του Λιμενικού, οι άνδρες του οποίου είχαν την ευθύνη της φύλαξής τους και της διατήρησης της τάξεως. Εδώ και κάποιες μέρες η Cosco εγκατέστησε δική της εταιρεία φύλαξης με επικεφαλής έναν απόστρατο αξιωματικό του Λιμενικού, ο οποίος δίνει εντολές στους λιμενοφύλακες και εκείνοι τις εκτελούν σαν να είναι ο αξιωματικός τους!

Έτσι την ευθύνη του χώρου έχουν πλέον οι ιδιώτες και οι λιμενικοί περιορίζονται σε… διακοσμητικό ρόλο! Τα ερωτήματα είναι αν: Γνωρίζει ο υπουργός Ναυτιλίας ότι το 10ο Λιμενικό Φυλάκιο ουσιαστικά διοικείται από τον εκπρόσωπο των Κινέζων; Είναι δυνατόν όργανα του Λιμενικού να δέχονται και να εκτελούν εντολές ιδιωτών; Οι επικεφαλής τους τι κάνουν; Έχουν εκχωρήσει τις αρμοδιότητές τους στους ανθρώπους της Cosco ή έχουν τέτοιες εντολές; Επειδή σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι τεράστιο και όχι μόνο ουσιαστικό αλλά και ηθικό, καθώς δεν είναι δυνατόν ένας ένστολος να υπακούει σε ιδιώτες, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί αρμοδίως και να υπάρξουν απαντήσεις.

• Μιας που μιλάμε όμως για την Cosco, να πούμε ότι ακούγεται πολύ τελευταία στον Πειραιά ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν αρχίσει επαφές μαζί της με σκοπό να την πείσουν να αγοράσει και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μετά την απεμπλοκή τους από το σημερινό καθεστώς που μεθοδεύει η κυβέρνηση. Στην αντιπροσωπεία της ελληνικής πλευράς μετέχει και πειραιώτης δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, που είναι και μέλος του ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με… μακρύ παρελθόν. Μέχρι στιγμής πάντως οι Κινέζοι σφυρίζουν αδιάφορα, με το επιχείρημα ότι από τη στιγμή που φέρνουν στον Πειραιά δύο τεράστιες πλωτές δεξαμενές δεν έχουν λόγο να αγοράσουν τα ναυπηγεία. Εκείνοι που γνωρίζουν όμως πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι οι Κινέζοι μπλοφάρουν, αφού τους ενδιαφέρουν τα ναυπηγεία, απλώς θέλουν να τα πάρουν τζάμπα…

• Από τις 5 έως τις 7 Μαΐου θα γίνει στη μαρίνα Ζέας το 16ο East Med Yacht Show, ένα παγκόσμιο γεγονός για τον θαλάσσιο τουρισμό, αφού τέτοιες διοργανώσεις γίνονται μόνο τέσσερις κάθε χρόνο, δηλαδή στην Αντίγκουα, την Τζένοα, τη Μαρμαρίδα και τον Πειραιά. Στόχος είναι να διαδοθεί ο τρόπος αυτός διακοπών και να καταλάβει ο κόσμος πως μπορεί να κάνει μια κρουαζιέρα με γιοτ η οποία θα του στοιχίσει φθηνότερα απʼ ό,τι αν πήγαινε σε κάποιο ξενοδοχείο της επαρχίας ή κάποιου νησιού, ακόμα και οικονομικής κατηγορίας. Όπως τονίστηκε, ένα γιοτ με 6.000-7.000 ευρώ την εβδομάδα μπορεί να φιλοξενήσει δέκα άτομα, δηλαδή κόστος 87-100 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνονται ποτά, καφέδες, πλήρης διατροφή, διαμονή και φυσικά όσα ταξίδια γίνουν. Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο με την ευκαιρία της διοργάνωσης αυτής, ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης τόνισε ότι επιδιώκει να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στον Πειραιά γιατί βοηθάνε στον αγώνα που γίνεται να γίνει η πόλη τουριστικός προορισμός.

• Ημερίδα για τις αποκρατικοποιήσεις πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΕΒΕΠ. Κεντρικός ομιλητής -ποιος άλλος;- ο καθʼ ύλην αρμόδιος, ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι θα διοργανώσει ημερίδα για τον Πειραιά και το λιμάνι, μαζί με τους παραλιμένιους δήμους, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ! Κάποιοι κούνησαν το κεφάλι με σημασία και ψιθύρισαν: «Ο δολοφόνος πάντα γυρίζει στον τόπο του… εγκλήματος».


Σχολιάστε εδώ