Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Επειδή για αρκετούς γονείς το ύψος των σχολικών διδάκτρων είναι δυσβάσταχτο, ο υπουργός προέτρεψε τα σχολεία να δέχονται κατσίκες, πρόβατα και άλλα ζώα αντί διδάκτρων, όπως γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sunday Mail».

Και όχι μόνον αυτό. Όπως αναφέρει το BBC, λόγω της έλλειψης ρευστότητας στη χώρα, ορισμένες τράπεζες κάνουν δεκτά ακόμη και αιγοπρόβατα από πελάτες τους που δεν μπορούν με άλλο τρόπο να εξοφλήσουν τα δάνειά τους.

Σύντροφοι, μάλλον εκεί μας πάτε ολοταχώς…

Και καλά, όσοι έχουν κοπάδια θα βολευτούν. Όσοι δεν έχουν;

• Ο Πρόεδρος Τραμπ κατάφερε να εξοργίσει και τους Τούρκους και τους Αρμένιους με τη δήλωση που έκανε στις 24 Απριλίου, στην επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Προκάλεσε την οργή της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας τη σφαγή των Αρμενίων το 1925 ως «μια από τις χειρότερες μαζικές ωμότητες του 20ού αιώνα», απέφυγε όμως να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία», κάνοντας έξαλλους τους Αρμένιους.

Πρόεδρε, δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα…

• Την απόκοσμη ομορφιά του σπηλαίου της Δρογκαράτης στα Χαλιωτάτα της Κεφαλονιάς εξυμνεί η Noemi Penna στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

Εντυπωσιασμένη από την ομορφιά του, ομολογεί ότι δεν ήξερε τι να πρωτοκοιτάξει. Εκεί, στο υπουργείο Τουρισμού, ακούει κανείς, που έχουν αφήσει και τη Δρογκαράτη και τη Μελισσάνη στο έλεος των τοπικών αρχόντων, που περί άλλα τυρβάζουν;

• Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς για την τοποθέτηση σιντριβανιού στη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου στο Αργοστόλι.

Ειλικρινά, δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε οι Κεφαλονίτες… Μάλλον παιδικό απωθημένο θα το είχαν ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χρήστος Λευκαδίτης.

Η στήλη μόνο χιουμοριστικά μπορεί να το δει…

• Στο κέντρο του Μόντρεαλ θα στηθεί αυτό το επιβλητικό μπρούτζινο γλυπτό του «Έλληνα Μετανάστη». Το γλυπτό βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής του στην Αθήνα από τον διακεκριμένο έλληνα γλύπτη και καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Γιώργο Χουλιάρα.

Το γλυπτό θα τοποθετηθεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο του Μόντρεαλ, απέναντι ακριβώς από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, σημείο με συμβολική σημασία, καθώς εκεί έφταναν κατά κύματα οι πρώτοι έλληνες μετανάστες τη μεταπολεμική περίοδο, μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι του Χάλιφαξ.

Ο γλύπτης φιλοτέχνησε τη σύνθεση αφιλοκερδώς, οι δε δαπάνες των υλικών, της μεταφοράς και της τοποθέτησης θα καλυφθούν από δωρεές φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και συλλόγων.

Η προσπάθεια, που τελικά είχε αίσιο τέλος, έγινε από το Λύκειο των Ελληνίδων Μόντρεαλ, την ελληνική κοινότητα και το ελληνικό επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ.

• Πήγε η Ιβάνκα Τραμπ στο Βερολίνο ως «πρώτη κόρη» και χρειάστηκε εν μέσω αποδοκιμασιών να υπερασπιστεί τον πατέρα της όσον αφορά τις κατηγορίες ότι είναι μισογύνης αλλά και για τις απαξιωτικές και προσβλητικές φράσεις εναντίον των γυναικών που είχε πει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η Ιβάνκα βρέθηκε στο Βερολίνο, έπειτα από πρόσκληση της καγκελαρίου Μέρκελ, για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο στο πλαίσιο της Συνόδου W20 που είχε θέμα την υποστήριξη των επενδύσεων σε προγράμματα που αφορούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την οικονομική ενδυνάμωση των εργαζομένων γυναικών.

• «Περίπου 19 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη, δηλαδή σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας, έχουν ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στη Γενεύη. «Περίπου 17 εκατομμύρια υποφέρουν από τον λιμό, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη επισιτιστική κρίση στον κόσμο». Η κατάσταση των παιδιών είναι ακόμα χειρότερη: «Ένα παιδί μικρότερο των πέντε ετών πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά από αίτια που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν».

Απορία: Γιατί υπάρχει ο ΟΗΕ, όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση;

• «Τα επόμενα 30 χρόνια, ο πόνος θα είναι πολύ περισσότερος από τη χαρά», είπε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα. Ο Μα, στη διάρκεια συνεδρίου στην Κίνα, υπογράμμισε ότι οι κοινωνικές διαμάχες τα προσεχή 30 χρόνια θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο σε κάθε είδους βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Μα, οι άνθρωποι θα πρέπει να δουλεύουν μαζί με τα ρομπότ, έτσι ώστε να είναι πιο ήπιο το «χτύπημα» που θα προέλθει από την αυτοματοποίηση και την οικονομία του Internet.

«Οι μηχανές πρέπει να κάνουν μόνον αυτά που δεν μπορεί ο άνθρωπος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να έχουμε τις μηχανές σαν βοηθούς, αντί για αντικαταστάτες». Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε προσπαθήσει να προειδοποιήσει τις αρχές του ηλεκτρονικού εμπορίου ότι αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, αλλά τότε κανείς δεν τον ήξερε και δεν του έδωσαν σημασία.

Τώρα προσπαθεί να προειδοποιήσει και να επιστήσει την προσοχή για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι νέες τεχνολογίες, για να μη βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως.

• Τελείωσαν και οι διακοπές του πρώην Προέδρου Ομπάμα και άρχισε τις εμφανίσεις έπειτα από αποχή τριών μηνών. Πρώτη του εμφάνιση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στο Σικάγο, όπου μίλησε σε πεντακόσιους περίπου ενθουσιασμένους φοιτητές.

Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντάς τους: «Συνέβη τίποτε κατά την απουσία μου;», ξεσηκώνοντας τους νέους που τον επευφημούσαν. Σκοπός του, όπως δήλωσε, είναι να ενθαρρύνει μια νέα γενιά Αμερικανών να δεσμευτεί στην πολιτική, αποσκοπώντας στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς πολιτικών ηγετών.

• Επόμενος σταθμός η ομιλία του σε συνέδριο για την υγειονομική περίθαλψη σε εταιρεία της Wall Street.

Για αυτή την ομιλία η αμοιβή του θα είναι 400.000 δολάρια!

Εντύπωση προκαλεί αυτή η απόφαση, όταν το 2009 είχε δηλώσει: «Δεν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος για να βοηθήσω μια παρέα από ζάπλουτους τραπεζίτες της Wall Street».

Είπαμε-ξείπαμε, που λέει και ο λαός μας…


Σχολιάστε εδώ