100 δόσεις και διαγραφή προσαυξήσεων ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Οι εκπρόσωποι της συνομοσπονδίας (ο πρόεδρος Γ. Καββαθάς και ο γενικός γραμματέας Γ. Κουράσης) ζήτησαν από τον υπουργό όπως το τέλος για τα κέντρα διασκέδασης να καθορίζεται με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και να μην υπερβαίνει το 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους.

Επίσης ζήτησαν όπως το άρθρο 53 για τη ρύθμιση των οφειλών να διατυπωθεί ως εξής:

• Οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί ή μη μέχρι και έναν μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος, μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια για είσπραξη υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού, με απαλλαγή από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και από πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή μη καταβολής τέλους ως ακολούθως:

(α) Εφάπαξ.

(β) Από δύο έως εκατό δόσεις, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη από 20 ευρώ.

• Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, πλην της τελευταίας, που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων, και δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

• Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 1,2% επί του ποσού της κάθε δόσης και επιβάλλεται την επομένη της ημέρας που όφειλε να πληρωθεί η δόση.

***

Λεφτά υπάρχουν…

…όχι εδώ, στην Ελλάδα, αλλά στην εταίρο μας τη Γερμανία. Απόδειξη, το ότι την εβδομάδα του Πάσχα ξόδεψαν 450 εκατ. ευρώ για σοκολατένια πασχαλινά αυγά και άλλα γλυκά. Και όπως τόνιζαν παράγοντες της γερμανικής Αγοράς, καμία άλλη εβδομάδα του περσινού χρόνου δεν είχαν ξοδέψει οι Γερμανοί περισσότερα χρήματα για γλυκά απʼ ό,τι τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όσο για τις ΗΠΑ, υπολογιζόταν ότι οι αμερικανοί καταναλωτές θα δαπανούσαν 18,4 δισ. δολ. για αγορές την εορταστική περίοδο, ποσόν που αποτελεί ρεκόρ και είναι αυξημένο κατά 6% σε σύγκριση με το 2016.


Σχολιάστε εδώ