Φώφη: Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς!

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, επιμένοντας στην επιλογή για σαφέστατες διαχωριστικές γραμμές και πολιτικές αποστάσεις από τη ΝΔ, διαμηνύει σε όλους τους τόνους το τελευταίο διάστημα ότι η λύση στα μείζονα προβλήματα δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς αλλά μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Παράλληλα εντείνει και την αντιπολιτευτική κριτική της προς την κυβέρνηση αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης και το πακέτο των μέτρων που θα έλθει προς ψήφιση.

Το συνέδριο θα είναι πολιτικού και προγραμματικού χαρακτήρα και θα δοθεί έμφαση στο «Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση της Ελλάδας», στο οποίο θα υπάρχουν σαφείς προτάσεις για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

Όπως τονίζουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, στρατηγικός στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, όμως, όπως λένε, αυτό θα γίνει βήμα βήμα. Πρώτο καθοριστικό βήμα, επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, είναι η συγκρότηση ενός πολυκομματικού φορέα της Κεντροαριστεράς, κάτι που προχωράει μέσα από το επικείμενο συνέδριο.

Από το συνέδριο θα προκύψει και το Κεντρικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποτελείται από 50 άτομα και θα είναι αναλογικό προς τη δύναμη των κομμάτων και φορέων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο συνέδριο θα συζητηθεί και το θέμα του συμβόλου του φορέα που θα προκύψει, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι ένα νέο μεν σύμβολο αλλά με σαφή αναφορά στο υφιστάμενο, που είναι μια παραλλαγή του ήλιου του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή να βρεθεί μια πολιτική / εικαστική φόρμουλα που θα καταγράψει μια πιο σύγχρονη παραλλαγή του ήλιου).


Σχολιάστε εδώ