Τι φοβάται και χαμηλώνει τον πήχη στην Εξεταστική για την Υγεία

Στο πλαίσιο αυτό είχε αποφασιστεί εκ μέρους της παράταξης στην Επιτροπή να μετάσχουν οι πρώην υπουργοί Υγείας, ήτοι οι Άδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης και Μ. Σαλμάς. Σχετικές και οι συνακόλουθες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, «με την Εξεταστική θα αναδειχθεί το έργο μου στο υπουργείο», και η έμμεση απειλή του να αποκαλύψει στοιχεία που καίνε τη σημερινή κυβέρνηση.

Όλα αυτά τα «ηρωικά» κράτησαν λίγες μόνο ημέρες. Σε συνεννόηση με τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε την αρχική του απόφαση και στην εξεταστική θα μετάσχουν οι Γ. Βλάχος, Γ. Γεωργαντάς, Γ. Κεφαλογιάννης, Ν. Μηταράκης και Χρ. Μπουκώρος. Καπάκι ήρθε η δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι στόχος της κυβέρνησης με την Εξεταστική είναι να σπιλώσει τον ίδιο και τον… Ανδρ. Λοβέρδο! Η ανεπίσημη εξήγηση (επίσημη δεν υπήρξε) για την αλλαγή πλεύσης ήταν ότι αν στην Επιτροπή μετείχαν οι Άδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης θα δινόταν η δυνατότητα στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει το γεγονός αυτό επικοινωνιακά. Κι αυτό εν μέσω αντιπα- ραθέσεων με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας και δη τον Π. Πολάκη. Παραδοχή που δείχνει ότι στη Νέα Δημοκρατία έχουν καταλήξει στη διαπίστωση ότι από τις κατά καιρούς συγκρούσεις του κ. Γεωργιάδη με τον αναπληρωτή υπουργό ζημιωμένη πολιτικά βγαίνει η παράταξη. Από την άλλη, σε ενδεχόμενη συμμετοχή των κ. Γεωργιάδη και Βορίδη στην επιτροπή θα είχαμε το παράδοξο οι ελεγχόμενοι να είναι ταυτόχρονα και ελεγκτές.

Ούτως ή άλλως, στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζονται για μια δύσκολη περίοδο, καθότι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να τους πλήξει πολιτικά. Κι αυτό θα το επιδιώξει με τη δημοσιοποίηση στοιχείων που θα πιστοποιούν την ύπαρξη κρουσμάτων κακοδιαχείρισης ή και σκανδάλων την περίοδο 2012-2014. Αν και ο κ. Γεωργιάδης έχει διαβεβαιώσει τον κ. Μητσοτάκη ότι από τον έλεγχο δεν θα προκύψει τίποτα επιβαρυντικό για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, στα κεντρικά του κόμματος δεν παύουν να ανησυχούν. Σε πρώτη φάση για τα στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας όσο θα εξελίσσονται οι εργασίες της Εξεταστικής και σε δεύτερη φάση για το περιεχόμενο του τελικού πορίσματος.


Σχολιάστε εδώ