Τι εννοείτε;

***

• Τουλάχιστον ας μην προκαλούν τη νοημοσύνη μας! Η μείωση κατά 40 εκατ. ευρώ της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου για το έργο της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης δεν δύναται να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την αποδοχή της μιας και μοναδικής οικονομικής προσφοράς που κατέθεσε η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR Airports Limited.

• Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα και οι λαδιάρηδες! Και εκπρόσωποι του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ΑΕ μεταξύ αυτών που διώκονται για ηθική αυτουργία σε παράνομες χρηματοδοτήσεις που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ κατά την περίοδο 2001-2003.

• Επειδή η ορθή πληροφόρηση είναι συντελεστής θεμελιώδους σημασίας για την προστασία του επενδυτή, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη της χρηματαγοράς! Δεν είναι τόσο αυτή καθαυτή η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 6.818.181 νέων μετοχών της Alpha, ελέω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου από την άσκηση των ομολογιούχων του δικαιώματος μετατροπής των τίτλων τους σε νέα χαρτιά, βάσει του μετατρέψιμου δανείου ποσού 150 εκατ. ευρώ, όσο το ότι εμπίπτει στην εξαίρεση της διατάξεως της παρ. 2(α) του άρθρου 4 του ν. 3401/2005 περί μη υποχρεώσεως (!) δημοσιεύσεως ενημερωτικού δελτίου.

• Τι περιμένει το ΤΑΙΠΕΔ για να αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά με την βελτίωση των υποδομών της μαρίνας της Μυκόνου, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιοποίηση του περιουσιακού της; Αν οι διαδικασίες τρέξουν παράλληλα με την προσέλκυση των επενδυτών που θα αναλάβουν τη διαχείρισή του, δεν θα επηρεαστεί αρνητικά το τελικό του τίμημα;

• Πιάστηκαν κοιμώμενες; Από ό,τι φαίνεται, οι θεσμικά αρμόδιοι, Χρηματιστήριο Αξιών και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πιάστηκαν κοιμώμενοι στην αίτηση πτώχευσης της Alpha Grissin, ασχέτως των επισημάνσεων της διοίκησης στις οικονομικές της καταστάσεις και των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών της στους ισολογισμούς της. Εκ των υστέρων και αργοπορημένα το μεν πρώτο έθεσε τη μετοχή της σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, η δε δεύτερη ζήτησε διευκρινήσεις από επιχειρήσεις που συνεργάζεται για τυχόν επιπτώσεις στις ενοποιημένες οικονομικές τους καταστάσεις. Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν ενδεχομένως τίθεται θέμα καταδολίευσης για τους πιστωτές και εξαπάτησης για τους μικρομέτοχους.

• Αν λοιπόν, κυρίες και κύριοι της διορισμένης, από τους πιστωτές και μετόχους, διοίκησης της Forthnet, για όλα έφταιγαν οι κακοί εναλλακτικοί πάροχοι, που κατά τις διαρροές σας καθυστερούσαν να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, τότε γιατί φέρεστε να παγώσατε μέχρι νεωτέρας την είσοδο της εταιρείας στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο;

• Ούτε η διοίκηση της Frigoglass φαίνεται να είναι σε θέση να πληροφορήσει επακριβώς μετόχους, αρχές και επενδυτικό κοινό σχετικά με τη διαδικασία αναδιάρθρωσής της! Το κατά πόσον θα αποπληρωθούν ή θα κεφαλαιοποιηθούν ομολογίες συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, αναμένεται να εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων και των κατόχων τους στην αύξηση κεφαλαίου και στη νέα χρηματοδότηση με εξασφάλιση πρώτης τάξης.

• Ζημιές παρά τις προσπάθειες μακιγιαρίσματος των οικονομικών της! Πόσο πιο «κόκκινα» θα ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της Revoil αν η διοίκησή της δεν προχωρούσε σε αλλαγή απεικόνισης της πραγματικής αξίας των περιουσιακών της στοιχείων (από το κόστος κτήσης στην εύλογη αξία) και έτσι δεν προέκυπταν υπεραξίες παγίων ύψους 34,2 εκατ. ευρώ;


Σχολιάστε εδώ