Προτελευταία η Ελλάδα σε δημοσίους υπαλλήλους

Και η σημαία εκείνων που ζητούν απολύσεις, που θέλουν να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων (κατά σύμπτωση, είναι οι ίδιοι που όταν ήταν στο γκουβέρνο διόριζαν ρουσφετολογικά, έναντι ψήφου), είναι ότι θα μειωθούν τα έξοδα του Δημοσίου κατά κάποια εκατομμύρια.

Αποδεικνύεται, όμως, με βάση τους αριθμούς ότι η Ελλάδα είναι προτελευταία σε ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η εφημερίδα «Le Parisien», πρώτη σε δημοσίους υπαλλήλους είναι η Νορβηγία με ποσοστό 29,3%, δεύτερη η Σουηδία με 26,2%, τρίτη η Γαλλία με 22,9% και ακολουθούν η Αγγλία με 17,4%, οι ΗΠΑ με 14,6%, η Ιταλία με 14,3%, η Ισπανία με 12,3%, η Γερμανία με 9,6%, η Ελλάδα με 7,9% και η Ιαπωνία με 6,7%.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και οι άλλοι μπάστακες που ζητούν ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, την οποία βαφτίζουν μεταρρύθμιση, αυτά τα επίσημα στοιχεία στραβωμάρα έχουν και δεν τα βλέπουν; Τα ξέρουν και τα παραξέρουν, αλλά εκτελούν εντολές, που… εκτελούν ανθρώπους αφήνο­ντάς τους χωρίς δουλειά.


Σχολιάστε εδώ