Αυτήν τη φορά ήταν σωστός ο διαιτητής

Όμως -διότι υπάρχει ένσταση- το τελικό 6-1 με το οποίο ο Μέσι και η παρέα του περιποιήθηκαν τους γάλλους αριστοκράτες ήταν φανερά (και) προϊόν εύνοιας της διαιτησίας. Αν θυμάστε -και αν βεβαίως αισθάνεστε αντικειμενικοί, δηλαδή παρακολουθείτε τα πάντα σε ένα ματς- ο διαιτητής είχε δώσει δύο κάλπικα πέναλτι υπέρ της Μπάρτσα, βάζοντάς την για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης, η οποία ήλθε χάρη σε τυχερό και αναπάντεχο γκολ με το που έληγε το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από την επομένη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η ΟΥΕΦΑ δέχτηκε ασφυκτική πίεση να επιτρέψει να μεταδίδεται αυτό το ματς …στα σχολεία, μιας και θεωρήθηκε (και από τους δικούς μας μακαντάσηδες της Ενημέρωσης) σούπερ αγώνας κ.λπ. Για τα πέναλτι-δώρα στον Νεϊμάρ ούτε λέξη.

Οπότε, η πρωταθλήτρια Ισπανίας προχώρησε και βρήκε απέναντί της την ιταλική Γιουβέντους, που δεν διέθετε ανάλογο μπάτζετ, ούτε αστέρες του βεληνεκούς Μέσι – Νεϊμάρ – Σουάρες, αλλά τον Κροάτη Μάντζουκιτς σε θέση αριστερού χαφ έως τον γηραιό γκανέζο μεσοκυνηγό Ασαμόα για να καλύπτει κενά όταν οι βασικοί μαχητές δεν θα είχαν δυνάμεις να βγάλουν αξιοπρεπώς τον αγώνα. Αυτή η Γιουβέντους όχι μόνο διέλυσε στο Τορίνο την αντίπαλό της με το εμφατικό 3-0, αλλά στάθηκε τόσο ψυχωμένα στη ρεβάνς, ώστε με την τακτική των αντεπιθέσεων και κύριο βάρος στην επιστημονική άμυνα έβγαλε με άνεση το 0-0, στέλνοντας την αντίπαλό της στη στατιστική της διοργάνωσης.

Η ουσία ήταν ότι η Μπαρτσελόνα κόντρα στους Ιταλούς βρήκε τον μάστορά της. Ο πολύς Λιονέλ Μέσι προσπάθησε αλλά έμοιαζε να είχε μπλέξει σε «Συμπληγάδες» απέναντι στους καλλιτέχνες του κατενάτσιο Μπονούτσι – Κιελίνι – Μπουφόν, οι οποίοι υποστηρίχτηκαν αθόρυβα αλλά αξιόπιστα από τους «εργάτες» Πιάνιτς και Κεντίρα. Η Γιουβέντους την Τετάρτη το βράδυ δίδαξε πώς παίζεται το δυναμικό ποδόσφαιρο με σοβαρότητα, δυνάμεις και πίστη. Έτσι απλά.

24 ώρες νωρίτερα, η Ρεάλ κατάφερε να… ηττηθεί από την ανώτερή της Μπάγερν 1-2 στα 90ʼ της κανονικής αναμέτρησης, όμως ένα γκολ οφσάιντ του Ρονάλντο νωρίς στον έξτρα χρόνο έφερε την ανατροπή και καθώς οι Γερμανοί είχαν μείνει με δέκα παίκτες δεν πίστεψαν σε τίποτα περισσότερο από τον αποκλεισμό και ηττήθηκαν με 4-2. Ένα αποτέλεσμα που τους αδικεί και που τους αποβάλει από τα ημιτελικά.

Όπως είναι πλέον γνωστό, ο τελικός στο γήπεδο του Κάρντιφ (70.000 θέσεων) θα διεξαχθεί με ζευγάρι που θα αναδειχτεί από τις Ρεάλ, Γιουβέντους, Μονακό (του εκπληκτικού Ζαρντίμ) και Ατλέτικο Μαδρίτης. Δηλαδή μια σύνθεση με πολύ, πάρα πολύ ενδιαφέρον και τον πεισματάρη αργεντινό προπονητή της Ατλέτικο Ντιέγκο Σιμεόνε να ψάχνει με πάθος το τρόπαιο που -εδώ που τα λέμε- δικαιούται να σηκώσει τα τελευταία χρόνια!

[email protected]


Σχολιάστε εδώ