Αρσένης: Ένας οραματιστής και μεταρρυθμιστής που λείπει σήμερα

Η εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Γεράσιμος Αρσένης: Ένας οραματιστής και μεταρρυθμιστής πολιτικός», χωρίζεται σε τρεις ενότητες και καθεμιά διερευνά το έργο του στα υπουργεία όπου θήτευσε ως υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρ. Παπανδρέου αλλά και ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

• Στην πρώτη ενότητα, υπό τον τίτλο «Ο Γ. Αρσένης ως διεθνής οικονομολόγος, διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», εισηγητές θα είναι οι Κ. Βαΐτσος, Π. Ρουμελιώτης και Γ. Σαπουντζόγλου.

• Στη δεύτερη ενότητα, υπό τον τίτλο «Το πέρασμα του Γ. Αρσένη από το υπουργείο Άμυνας», εισηγητές θα είναι οι Μ. Μπεντενιώτης, Χρ. Γιαλουρίδης και Β. Κολλάρος.

• Τέλος, στην τρίτη ενότητα, που τιτλοφορείται «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: Ο Γ. Αρσένης στη θέση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων», εισηγητές θα είναι οι Σπ. Φλογαΐτης, Γ. Πυργιωτάκης και Αρ. Αλεξόπουλος.

• Η εκδήλωση θα κλείσει με μια σύντομη αναφορά στον άνθρωπο Γ. Αρσένη πέρα από την πολιτική. Το πολιτικό μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206 Ταύρος) από τις 15.00 έως τις 19.00.


Σχολιάστε εδώ