Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Αμέσως σήμανε συναγερμός, τους μετέφεραν όλους στην πρεσβεία για εξηγήσεις και μέχρι να διευκρινισθεί ότι το μωρό δεν είναι τρομοκράτης έχασαν την πτήση και ταξίδεψαν με την επόμενη, πληρώνοντας την επιβάρυνση των νέων εισιτηρίων.

Δύο απορίες έχει η στήλη.

Πώς συνεννοήθηκαν με το μωρό «οι ανακριτές» προκειμένου να βγάλουν το συμπέρασμα ότι δεν είναι τρομοκρά­της;

Όποιος είναι πράγματι τρομοκράτης, συμπληρώνοντας τη φόρμα της ESTA το δηλώνει;

• Πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων πρωταθλητής σε προσφορά στον κόσμο που υποφέρει έχει αναδειχθεί το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Καινούργια δωρεά ανακοίνωσε, ύψους 14 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ.

Παράδειγμα προς μίμηση. Άλλωστε οι έχοντες και κατέχοντες Έλληνες δεν είναι λίγοι…

• «Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια σε 16 μήνες», δήλωσε η Θεανώ Φωτίου στον ΣΚΑΪ και τελείωσε εξαπολύοντας επίθεση στο ΔΝΤ και στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου που το έφεραν στην Ελλάδα. Και ύστερα ήλθαν οι μέλισσες…

• Στη Δεσκάτη Γρεβενών, δύο χιλιόμετρα από την κεντρική πλατεία, βρίσκεται η αρχαιότερη βελανιδιά της Ευρώπης. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες που υπολόγισαν την ηλικία της, πρέπει να φύτρωσε το 720 μ.Χ., είναι δηλαδή 1.300 χρόνων! Έχει διάμετρο 2,25 μέτρα και το ύψος της ξεπερνά τα 23 μέτρα.

• Θρίλερ εξελίσσεται σχετικά με τις εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας. Ενισχύσεις και εξοπλισμό στέλνουν στα σύνορά τους με τη Β. Κορέα η Ρωσία και η Κίνα. Έμπλεξαν οι τρελοί και θα την πληρώσουμε όλοι μας…

• Δύο φοιτητές και ένα μέλος της εθνικής φρουράς έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Η «μητέρα όλων των διαδηλώσεων» έγινε την εβδομάδα που πέρασε, με αίτημα την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Λίγες ώρες πριν ο Μαδούρο επανέλαβε ότι οργανώνεται πραξικόπημα εναντίον του και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι πίσω από αυτό. Η τεράστια αυτή διαδήλωση είναι η έκτη κινητοποίηση που γίνεται από τις αρχές Απριλίου με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

• Μέσα σʼ αυτό το κλίμα, η General Motors ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της στη Βενεζουέλα, ύστερα μάλιστα από την κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα από την κυβέρνηση Μαδούρο.

• Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η δωρεά της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας (PDVSA), μέσω της θυγατρικής της στις ΗΠΑ (Gitgo Petroleum), πεντακοσίων χιλιάδων δολαρίων για την τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με το BBC, η δωρεά αυτή έγινε γνωστή από έκθεση της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής των ΗΠΑ (Federal Election Commission), από την οποία προκύπτει ότι δωρήθηκαν συνολικά πάνω από 100 εκατ. δολάρια από εταιρείες και ιδιώτες.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Pepsi έδωσε μόνο 250.000 δολάρια, πολύ large τον βρίσκω τον Πρόεδρο Μαδούρο, όταν η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση και τεράστια έλλειψη φαρμάκων…

• Στις Βούβες, στην Κρήτη, βρίσκεται η ελιά που έχει ηλικία πάνω από 4.000 χρόνια, αποτελεί μνημείο και σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες δεν έχει πάψει να καρποφορεί.

• Έγινε και το δημοψήφισμα στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να το κερδίζει οριακά. Ύστερα από αυτό, καινούργιο κύμα συλλήψεων άρχισε γιʼ αυτούς που αμφισβητούν το αποτέλεσμα. Πρώτη απόφαση η παράταση των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί μετά το πραξικόπημα του καλοκαιριού. Εμείς να πούμε ο Θεός μαζί μας και ο Αλλάχ μαζί τους… Κάποιος να μας φυλάει και μας και αυτούς…

• Περισσότερο δυσαρεστημένοι με τη λειτουργία της δημοκρατίας, από ό,τι ήταν δέκα χρόνια πριν, είναι στην πλειονότητά τους οι Αυστριακοί σε μια μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της το 43% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από έναν «ισχυρό άνδρα», ενώ το 23% ζητά έναν «ισχυρό Φύρερ».

Τα στοιχεία βασίζονται σε δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν σε απόσταση δεκαετίας και έγιναν για λογαριασμό του Ταμείου Μέλλοντος της Αυστριακής Δημοκρατίας, η πρώτη τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2007, η δε δεύτερη τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2017, σε ηλικίες άνω των 15 ετών.

Στη δημοσκόπηση του 2007 «ευχαριστημένο» με τη λει­τουργία της δημοκρατίας ήταν το 44%, το 2017 το ποσοστό πέφτει στο 32% και εμφανίζεται 43% να θέλει για την Αυστρία έναν «ισχυρό άνδρα» και 23% έναν «ισχυρό Φύρερ».


Σχολιάστε εδώ