Ανοίγουν τα χαρτιά τους

Στον πολυχώρο του «Ελληνικού Κόσμου»… ανακρίναμε την παρουσιάστρια Δούκισσα Νομικού αλλά και τους κριτές (Ελένη Φουρέιρα, Κωνσταντίνο Ρήγο, Πάνο Μεταξόπουλο, Ιβάν Σβιτάιλο, Ιωάννη Μελισσανίδη). Όλα αυτά στο παρασκήνια του νέου χορευτικού «show» του ΑΝΤ1, που βγήκε ξανά στον αέρα στις 21 Απριλίου, στις εννέα το βράδυ, ύστερα από δώδεκα ολόκληρα χρόνια, από το 2005 που παρουσιάστηκε στο Μega.

***

ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ:

Νιώθω ευλογημένη

Αποκάλυψη για εμάς ήταν η ήρεμη Δούκισσα Νομικού, η οποία αν και μέλλουσα νυφούλα δεν είχε κανένα άγχος αλλά ήταν μέσα στην τρελή χαρά. Όπως φαίνεται, η διάθεσή της οφείλεται στον μέλλοντα σύζυγό της, επιχειρηματία Δημήτρη Θεοδωρίδη. «Δεν ξέρω να σας πω για το πού θα πάμε ταξίδι του μέλιτος. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μετά τον γάμο μου, στη Μύκονο, στις 10 Ιουνίου, θα γυρίσω στην Αθήνα για το live του ʽʽSo you think you can danceʼʼ», δήλωσε γελώντας και συνέχισε: «Έχω αρχίσει τις πρόβες νυφικού με τη Σίλια Κριθαριώτη. Δεν αγχώνομαι, είμαι πολύ ήρεμη, το ίδιο και ο γαμπρός. Πάντως, για να σας προλάβω, δεν θα κάνω μαθήματα χορού με τα μέλη της κριτικής επιτροπής του σόου για να χορέψω στη δεξίωση του γάμου. Μου αρκεί ο χορός του Ησαΐα. Θέλουμε -κι εγώ κι ο σύντροφός μου- ο γάμος μας να είναι ένα όμορφο πάρτι σε λάτιν και ποπ ρυθμούς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ελπίζω να έρθει και ο Θέμος Αναστασιάδης στον γάμο μου και να χορέψει, όπως έκανε και στο ʽʽDancing with the starsʼʼ.

Χαίρεται με την ευτυχία μου ο Θέμος. Στην εκπομπή ʽʽΌλα ξεκόλλαʼʼ μου είπε κάποια στιγμή: ʽʽΕυτυχώς που βρέθηκε αυτός ο άγιος άνθρωπος να σε παντρευτεί, γιατί ύστερα από πέντε χρόνια που σε ξέρω είχα απελπιστεί. Ετοιμαζόμουν να σου φτιάξω ένα ράφι με σκόνη και να σε τοποθετήσωʼʼ. Και για να σας προλάβω, δεν θα είναι κουμπάρα μου η Έλλη Στάη, παρά τα όσα λέγονται, παρόλο που την αγαπάω πολύ, αλλά στενές μου φίλες, οι οποίες με ταξίδεψαν και μέχρι το Μιλάνο σαν προ-γαμήλιο δώρο. Νιώθω πολύ ευλογημένη όλο αυτό το διάστημα, πρώτον γιατί βιώνω την απόλυτη προσωπική ευτυχία και δεύτερον γιατί μέσα από το σόου γνωρίζω Ελληνόπουλα με μεγάλο ταλέντο στον χορό, φοβερές σπουδές και όνειρα».

***

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ:

Ο χορός είναι η ενέργειά μου

Ευδιάθετη και προσηνής, η Ελένη Φουρέιρα μας είπε με το καλημέρα: «Όταν μου έγινε πρόταση για το σόου είπα αμέσως ʽʽναιʼʼ χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο παρελθόν μου είχαν γίνει προτάσεις για να είμαι σε κριτική επιτροπή μουσικών τάλεντ σόου αλλά είχα αρνηθεί. Σε αυτήν την παραγωγή του ΑΝΤ1 δεν μπορούσα να αρνηθώ γιατί εκφράζομαι και εγώ μέσα από τον χορό ως show-woman. Ωστόσο να ξέρετε ότι όταν βγαίνω σε κλαμπ δεν χορεύω, ντρέπομαι. Στην προσωπική μου ζωή, όταν βγαίνω να διασκεδάσω δεν κουνιέμαι καν. Είμαι μαγκωμένη. Στη σκηνή είναι αλλιώς, κάνω performance. Ο χορός είναι η ενέργειά μου. Και, σημειωτέον, είμαι αυτοδίδακτη, πέρα από τις χορογραφίες που καλούμαι να μάθω βέβαια στα κέντρα που δουλεύω. Μάλιστα οι δύο χορεύτριες με τις οποίες συνεργάζομαι έχουν βγει από το πρώτο ʽʽSo you think you can danceʼʼ. Πολλοί με ρωτούν αν οι άνδρες με τους οποίους έχω κάνει δεσμό με έχουν ζηλέψει για τη χορευτική μου έκφραση. Θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι που έχω υπάρξει μαζί ξέρουν ποια είμαι. Κανείς δεν μου έχει πει ʽʽσταμάτα να χορεύειςʼʼ. Γνωρίζουν πως αυτή είναι η δουλειά μου. Στα προσωπικά μου εξάλλου δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα για να με ζηλέψει κάποιος».

***

ΠΑΝΟΣ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ:

Θα είμαι αληθινός…

Ο γνωστός χορογράφος εμφανίστηκε στα γυρίσματα των ακροάσεων με τον σκύλο του, Τάρας, ο οποίος είναι -όπως είπε- «ο έβδομος συντελεστής του show» και είναι φτυστός η «Λάσι», το γνωστό τηλεοπτικό κόλει. Εδώ και 18 μήνες είναι αχώριστοι και είναι ο καλύτερος του φίλος και συνέχισε:

«Το ότι θα είμαι στο σόου με βοήθησε να ανέβω ψυχολογικά και να συνεχίσω στην προσωπική μου ζωή, όπου ένας κύκλος έκλεισε πρόσφατα (σ.σ.: χώρισε).

Χαίρομαι που το φετινό ʽʽSo you think you can danceʼʼ έχει πολλά αγόρια. Αυτό πάει να πει ότι στην Ελλάδα καταργούνται τα ταμπού όσον αφορά τον χορό. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό αυτήν τη φορά. Θα ήθελα να υπήρχε η τρίτη γενιά Μεταξόπουλου στον χορό, μετά τον πατέρα μου, τον Φώτη, και εμένα, αλλά τα δύο μου αγόρια λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Με ρωτάνε αν θα είμαι αυστηρός κριτής όπως και στην πρώτη βερσιόν του σόου, ωστόσο εγώ τους λέω πως θα είμαι αληθινός. Θα ήθελα τους χορευτές μας στην Ελλάδα, αλλά αν βρουν καλύτερες συνθήκες στο εξωτερικό ας το τολμήσουν. Ας πάνε όπου είναι ευτυχισμένοι».

***

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ:

Μεγάλα ταλέντα

Ο χορογράφος του Εθνικού Θεάτρου, της Λυρικής Σκηνής ακόμη και δημοφιλών τραγουδιστών, όπως της Πάολα, τονίζει: «Δέχθηκα να λάβω μέρος στο σόου γιατί από το προηγούμενο ʽʽSo you think you can danceʼʼ βγήκαν πολλά αστέρια και δούλεψαν στον χώρο. Και ένας χορευτής έχει πλαφόν δράσης τα 35 του χρόνια. Και αυτήν τη φορά θα δούμε πολλούς αυτοδίδακτους χορευτές.

Παιδιά που χόρευαν στον δρόμο και δεν έχουν κάνει ποτέ μαθήματα, παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με προβλήματα και βγάζουν μια επιθετικότητα μέσα από τον χορό, παιδιά που είναι μεγάλα ταλέντα. Προσωπικά, έχω δει ήδη τρία παιδιά με τα οποία θα δουλέψω του χρόνου και θα είναι οι νέοι μου συνεργάτες.

Πραγματικά θέλω να προσφέρω τις γνώσεις μου στη χώρα μου, σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και δεν θα έφευγα για το εξωτερικό για λίγα χρήματα παραπάνω. Έχω πάθος με τη χώρα μου και θέλω να τη βλέπω να προοδεύει».

***

ΙΒΑΝ ΣΒΙΤΑΪΛΟ:

Μόνο με τον χορό δεν φτάνει

Χορευτής, ηθοποιός, κριτής και πάνω από όλα ένας γοητευτικός άνδρας με πολύ χιούμορ: «Θέλω να σας αποκαλύψω ότι ήθελα να πάω στο πρώτο ʽʽSo you think you can danceʼʼ αλλά ήμουν μικρός. Ωστόσο αυτή η παραγωγή με έσπρωξε να γίνω χορευτής. Τα παιδιά που παίρνουν μέρος φέτος στο σόου θα πρέπει να ξέρουν ότι δύσκολα θα βιοποριστούν στην Ελλάδα μόνο μέσα από τον χορό. Αλλά όποιος ασχοληθεί με τον χορό μεταμορφώνεται, είναι μεγάλη εμπειρία, πάθος που δεν πληρώνεται.

O μεγάλος νικητής θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ και μια σημαντική υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό».

***

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ:

Το 99% είναι η δουλειά και η πειθαρχία

Ο ολυμπιονίκης μας στην ενόργανη γυμναστική τόνισε ότι έφτασε η στιγμή η Ελλάδα να δείξει ότι εκτός από καλούς τραγουδιστές και ηθοποιούς έχει και καλούς χορευτές: «Το χορευτικό show έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, με περισσότερες από 3.000 υποψηφιότητες.

Από τις ακροάσεις πέρασαν 200 υποψήφιοι και από τα bootcamps 100. Στα lives θα δούμε ωστόσο 20 χορευτές. Δεν θα είμαι κακοπροαίρετος κριτής, αφού έχω περάσει από πολλές οντισιόν στη ζωή μου και ξέρω από χτυποκάρδι.

Για να πετύχεις στον χορό το 1% είναι το ταλέντο και το 99% η δουλειά και η πειθαρχία. Αυτήν τη στιγμή είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι. Σπουδές στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες, υποχρεώσεις με την Ολυμπιακή Ακαδημία. Είμαι ένας πολίτης του κόσμου που έπρεπε να επιστρέψω στην Ελλάδα για να δω ότι τα νέα παιδιά της χώρας μου χορεύουν πολύ καλά και να τα προωθήσω».


Σχολιάστε εδώ