Τουλουπάκη κόντρα στο «σύστημα»

Αλλαγή φρουράς στο πόστο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου. Με συντριπτική πλειοψηφία (10 έναντι 1), το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Μαχαίρα και κατόπιν αυτού αναλαμβάνει η Αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη, η οποία με τη μέχρι σήμερα διαδρομή της έχει τιμήσει τη θέση που της εμπιστεύθηκε η Δικαιοσύνη. Και τώρα έχει μπροστά της πολλή δουλειά, να καθαρίσει, μαζί με όλο το δυναμικό της Εισαγγελίας Διαφθοράς, την «κόπρο του Αυγεία», που έχει παρασυσσωρευτεί, δυστυχώς με την ανοχή εκείνων που έπρεπε να φυλάνε Θερμοπύλες. Έχει μπροστά της κρίσιμες υποθέσεις, που έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης. Τις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Βγενόπουλου, της Novartis, της Τράπεζας Αττικής κ.λπ.

Πήγαν κρυφά στο Παρίσι για τη λίστα Φαλτσιανί – Λαγκάρντ και ο Άρειος Πάγος θύμωσε…

Η κυρία Ελένη Τουλουπάκη έχει αναλάβει μεγάλες αποστολές. Ήταν, μάλιστα, στην ομάδα των Εισαγγελέων που στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, μαζί με τους Εισαγγελείς Χρήστο Τζούρα και Γιώργο Καλούδη, πήγαν με απόλυτη μυστικότητα στο Παρίσι, όπου είχαν ραντεβού με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος είχε «κλέψει» την περιβόητη λίστα με τους 1.991 έλληνες καταθέτες, που μετά την ανάμειξη της σημερινής γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ μετονομάστηκε σε λίστα Λαγκάρντ. Η εξέταση κράτησε πάρα πολλές ώρες και ο Φαλτσιανί έδωσε όλα τα στοιχεία που είχε στα χέρια του.

Εκείνη η «πρωτοβουλία» του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ζαγοραίου είχε ενοχλήσει τα υψηλά διαμερίσματα της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα μάλιστα με πάρα πολύ έγκυρες πληροφορίες, στέλεχος του Αρείου Πάγου, όταν διέρρευσε αυτή η αποστολή στο Παρίσι, τηλεφώνησε επανειλημμένα να σταματήσουν και να γυρίσουν αμέσως πίσω. Επίσης, έντονα είχε αντιδράσει και γνωστό στέλεχος τότε της Εισαγγελίας Εφετών.

Ο κ. Ζαγοραίος, όμως, και οι τρεις συνεργάτες του συνέχισαν την εξέταση του Φαλτσιανί και από τα στοιχεία που έδωσε και τα ονόματα επώνυμων ελλήνων πολιτικών που ήταν στη λίστα φάνηκε για ποιους ανησυχούσαν εκεί ψηλά στον Άρειο Πάγο. Ονόματα τα οποία ήρθαν στο φως από την πορεία των ανακρίσεων, αλλά μέχρι σήμερα οι επώνυμοι που… κοσμούσαν τη λίστα κυκλοφορούν ελεύθεροι και δεν έχουν επιστρέψει τα κλεμμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντεισαγγελέας κ. Ελένη Τουλουπάκη είχε ασχοληθεί με την Αττική Οδό, η σύμβαση της οποίας είχε χαρακτηριστεί «λεόντειος», όμως δεν προχώρησε γιατί οι τότε κυβερνώντες την είχαν νομιμοποιήσει περνώντας την από τη Βουλή. Επίσης, είχε ασχοληθεί με τη γνωστή και σήμερα για τα… παιχνίδια της εταιρεία δημοσκοπήσεων AGB.

Εξάλλου, πρόσφατα μετείχε στην ομάδα των εισαγγελικών λειτουργών που πήγε στη Χάγη και είχε σημαντικές επαφές για τα περιβόητα Panama Papers, με επικεφαλής τον Παν. Αθανασίου, ο οποίος εποπτεύει τις έρευνες για το οικονομικό έγκλημα.

Προστατεύουν τους φοροφυγάδες!

Μόνο που έπεσαν πάνω σε τοίχο. Η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά ενημέρωσε την ελληνική αποστολή ότι ο Παναμάς συνεργάζεται μόνο σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και ΟΧΙ σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, γιατί στον Παναμά δεν υπάρχει αδίκημα φοροδιαφυγής.

Τʼ ακούτε, έλληνες φοροφυγάδες; Να ο παράδεισος, όπου δεν μπορούν να σας συλλάβουν.


Σχολιάστε εδώ