Ο κορυφαίος χειροκροτητής

Αυτοί οι δύο άνοιξαν τις πύλες στους εισβολείς.

Ο εν λόγω οικονομολόγος δήλωνε στις 8-4-2010: «Η Ελλάδα δεν σκοπεύει να κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης». Βέβαια, ύστερα από λίγες ημέρες (25-4-2010) διεκήρυττε υπερηφάνως: «Ο μηχανισμός στήριξης θα λειτουργήσει».

Σας θυμίζω ότι ο εν λόγω κύριος, πέραν του ότι έκανε μερικές «ψιλοδιαγραφές» στη λίστα Λαγκάρντ (για τις οποίες η Ελληνική Δικαιοσύνη τον έριξε στα μαλακά), ήταν εκείνος που όταν η χώρα φλεγόταν μετέβη σε οικονομικό φόρουμ της Νέας Υόρης με το πολυτελές Gulf-Stream, παρέα με τον γιο και τη γραμματέα του, ως σαουδάραψ πρίγκηψ. Δεν καταδεχόταν τα αεροπλάνα γραμμής! Πέραν τούτου, την ίδια εποχή, υπό την ανοχή του Γιωργάκη, αγόραζε δύο πολυτελείς, τεθωρακισμένες BMW (κόστους 850.000 ευρώ) μια διʼ εαυτόν και ετέραν για τον πρωθυπουργό!

Όταν ανέλαβε ο διάδοχός του κ. Ευ. Βενιζέλος υποσχέθηκε ότι θα τις εκποιήσει πάραυτα. Όντως, τη μια παρέλαβε ο ίδιος, που τη χρησιμοποιούσε ακόμη κι όταν ήταν ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση των Αντωνομπέκηδων. Την τύχη της άλλης δεν την γνωρίζω. Σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, τη χρησιμοποιούν δύο αριστεροί υπουργοί!

Ο περί ου ο λόγος κ. Γ. Παπαντωνίου δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να επανέλθει στην πολιτική με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη. Είναι παρών στις πολιτικές παρεούλες της Κεντροαριστεράς. Νομίζω ότι τέτοιους θέλει η χώρα. Σημίτηδες, Γιωργάκηδες, Παπακωνσταντίνου κ.ά.

Αρθρογραφεί κιόλας, προτείνοντας λύσεις σωτηρίας, του παρέχουν στέγη, όπως στον Πάγκαλο, οι εφημερίδες του ΔΟΛ («Νέα»).


Σχολιάστε εδώ