Μονά – ζυγά δικά τους τα θέλουν οι τράπεζες

Δεν πρόλαβε καλά καλά να δοθεί στη δημοσιότητα από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου το νομοσχέδιο και αμέσως βγήκαν στο… κλαρί οι τράπεζες. Λέγοντας ότι χρειάζονται ρυθμίσεις στη… ρύθμιση, συν το ότι απαιτούν να έχουν ασυλία εκείνοι που θα υπογράψουν. Από κοντά βγήκε και η τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αν δεν γίνουν οι αλλαγές που προτείνει, ξεχνώντας ότι τα «κόκκινα» δάνεια είναι και δικό της δημιούργημα και ότι δεν έκανε τίποτε μέχρι το τέλος του 2014 που η ΝΔ είχε τα κλειδιά του κράτους.

Τελικά, ο χαμένος θα είναι η επιχείρηση, που κινδυνεύει με λουκέτο, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και φυλακή, με τη μεγαλύτερη ευθύνη να την έχουν εκείνοι που κυβέρνησαν τη χώρα.

Η ώρα για τους οφειλέτες «κόκκινων» δανείων και την οικονομία είναι δώδεκα και πέντε.

Αν δεν υπάρξει λύση, όχι αύριο το πρωί αλλά χθες, χαμένη δεν θα είναι μόνο η επιχείρηση, που ΠΑΡΑΓΕΙ και δημιουργεί θέσεις εργασίας, αλλά και οι τράπεζες και οι πολιτικοί, όσοι θήτευσαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και οι σημερινοί κυβερνώντες, που πρέπει να δουν εδώ και τώρα πώς θα λειτουργήσει κατά τον καλύτερο τρόπο, με τις αλλαγές που χρειάζονται και χωρίς αποκλεισμούς, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, με τη συναίνεση της μεγαλύτερης δυνατής πλειοψηφίας της Βουλής, με πρώτο στόχο να μη γίνει νεκροταφείο η Αγορά.


Σχολιάστε εδώ