Μην ξηλώνουμε την Εκκλησία

«Στην Εκκλησία έχω μια αδυναμία. Υπήρξα και κατηχητής. Θέλω να μείνει και στο Σύνταγμα η σχέση Εκκλησίας – Κράτους, αλλά θέλω να ελεγχθούν τα οικονομικά της Εκκλησίας, και σε αυτόν τον τομέα θα είμαι αυστηρός», δήλωσε.

Και επισήμανε: «Η Ορθοδοξία για την Ελλάδα έχει αυξημένο ρόλο, δεν θέλω εγώ να την ταυτίσω με μορμόνους και ιεχωβάδες. Είμαι αντίθετος στο να ξηλώνουμε την Εκκλησία. Εγώ και όλοι μας ορθόδοξοι γεννηθήκαμε, και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε».

***

Όχι προς το παρόν…

Ένα ένα έρχονται στο φως… Στο «δείπνο των 8» που είχε γίνει προ καιρού στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, όπου μετείχε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, του προτάθηκε από στελέχη του… εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ (λέγε με Σημίτη) να ηγηθεί ενός ευρύτερου κεντροαριστερού σχήματος. Και η απάντησή του ήταν «όχι», λέγοντας ότι θα παραμείνει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Προφανώς, μετά θα δει…

***

Τεράστια η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ

Στον τέταρτο μήνα… κύησης – λειτουργίας βρίσκεται ο πολυθρύλητος πια ΕΦΚΑ, αλλά φαίνεται ότι ο… τοκετός είναι πάρα πολύ προβληματικός. Και επιβεβαιώνεται αυτό που γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, ότι η εικόνα που δίνει είναι ότι βαδίζει χωρίς πυξίδα και τιμονιέρη.

Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως οργανωτικού χαρακτήρα (σοβαρές αδυναμίες σε προσωπικό, π.χ. στα διάφορα υποκαταστήματα, ΙΚΑ κ.λπ.), σε συνδυασμό με την έλλειψη βασικής πληροφόρησης σε σημαντικά ασφαλιστικά θέματα (εγκύκλιοι κ.λπ.), την καθυστέρηση στις πληρωμές των προμηθευτών, τις τεχνικές δυσλειτουργίες, την έλλειψη βασικών υποδομών (δεν έχουν «τρέξει» ακόμη απαραίτητες ηλεκτρονικές εφαρμογές) κ.ά.

Λύσεις στα προβλήματα αυτά έχουν προτείνει, από την πρώτη στιγμή αλλά και στη συνέχεια, οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Άραγε, θα ξυπνήσουν οι αρμόδιοι να βάλουν μπροστά τις μηχανές για να τα επιλύσουν, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι από την πρόχειρη ενοποίηση, που έγινε άρον άρον, με αποτέλεσμα όλα να είναι στον αέρα;


Σχολιάστε εδώ