Εκστρατεία… δυσφήμισης…

Στόχος τους να… εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια (αν χρειαστεί θα τα διογκώσουν κιόλας…) τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα στην καθημερινότητα των πολιτών. Θα εστιάσουν στις νέες περικοπές των συντάξεων που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2019 αλλά και στους επιπλέον φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν με τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020. Απώτερος στόχος των γαλάζιων στελεχών να φουντώσουν κι άλλο την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών κατά της κυβέρνησης. Προκειμένου αυτό να καταγραφεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις…

***

Η «πορεία στον λαό»…

…δεν θα είναι η μοναδική αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία, πρόθεσή τους είναι να βάλουν στο στόχαστρό τους και τον Αλ. Τσίπρα. Σχεδιάζουν επικοινωνιακή καμπάνια που θα περιλαμβάνει και την παραγωγή σποτ με παλαιότερες δηλώσεις του με τις οποίες απέκλειε κατηγορηματικά νέα μέτρα, μειώσεις συντάξεων κ.λπ. Ούτως ώστε έτσι να τον καταγγείλουν για αθέτηση υποσχέσεων κα ανακολουθία και με απώτερο σκοπό να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του. Στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ θεωρούν ότι όσο περισσότερο απαξιώνεται πολιτικά ο κ. Τσίπρας τόσο θα υποχωρούν και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που παρά τη φθορά που έχει υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια, ο πρωθυπουργός παραμένει ισχυρό χαρτί για το κόμμα του.

***

Ο Άδ. Γεωργιάδης ανέκαθεν… κοιτούσε ψηλά. Αφότου, δε, έπειτα από παρασκηνιακά παζάρια και με τις πλάτες του Αντ. Σαμαρά, έγινε αντιπρόεδρος κοιτάζει ακόμη ψηλότερα. Έχει, ως λένε συνομιλητές του, φτιάξει πλάνα σε βάθος πενταετίας! Πρώτος στόχος του στις επόμενες εκλογές είναι να βγει πρώτος σε σταυρούς στη Βʼ Αθηνών και ο επόμενος είναι να γίνει υπουργός Άμυνας για να φτιάξει σχέσεις με παράγοντες εκτός Ελλάδος και πέραν του Ατλαντικού.


Σχολιάστε εδώ