Δεκανίκι, τελικά, του Κυριάκου ο Λεβέντης!

Η τάση (του) αυτή έγινε ακόμη πιο εμφανής αμέσως μετά την πρόσφατη συνά­ντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη, στη διάρκεια της οποίας -όπως εκτιμούν ορισμένοι- έκλεισε το «deal» για τη μετεκλογική τους συνεργασία. Η εποχή που ο κ. Λεβέ­ντης εμφανιζόταν ένθερμος υποστηρικτής του Αλ. Τσίπρα, πρόθυμος να τον βοηθήσει με τις συμβουλές του, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ίσως διότι ο τελευταίος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για κυβερνητική συνεργασία.

Η αλλαγή πλεύσης που έχει δρομολογήσει έχει προκαλέσει «vertigo» στα στελέχη, αλλά κυρίως στους ψηφοφόρους της Ένωσης Κεντρώων. Χωρίς καμιά συνεννόηση με τους βουλευτές και τα στελέχη, χωρίς να συνεδριάσει κάποιο από τα κομματικά όργανα, ο κ. Λεβέντης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι πάγια θέση του ήταν, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, ότι οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν σημαντικά (ακόμη και κάτω από τα 1.000 ευρώ) διότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει καταρρεύσει.

Η στροφή προς τα… δεξιά έγινε ακόμη πιο σαφής με την απόφαση του κ. Λεβέντη να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για Εξεταστική Επιτροπή για τα πεπραγμένα στον χώρο της Υγείας. Συμπλέοντας δε έτι περισσότερο με τον κ. Μητσοτάκη, ζήτησε ο έλεγχος να επεκταθεί και στην περίοδο 2015-2017. Μάλιστα ο βουλευτής του κόμματος (θετός γιος του κ. Λεβέντη) Μ. Γεωργιάδης έκανε ένα βήμα πιο πέρα και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων όσων εμπλέκονται στον χώρο της Υγείας. Κι αυτό χωρίς να έχει προκύψει ζήτημα, δίχως να υπάρχουν ενδείξεις ή αποδείξεις για τη διάπραξη έκνομων πράξεων. Ο εν λόγω βουλευτής, χρησιμοποιώντας φρασεολογία στελεχών της ΝΔ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ρουσφέτι και μίζα», ενώ σημείωσε ακόμη ότι «ο θίασος του περιπλανώμενου πρωθυπουργού τελείωσε».

Μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη ο κ. Λεβέντης εμφανίσθηκε ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, υπό τον όρο ότι θα ικανοποιηθούν οι εννέα όροι του. Προσθέτει δε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει υπουργικά χαρτοφυλάκια. Στελέχη της Ένωσης Κεντρώων -και όχι μόνον- εκτιμούν ότι όταν έρθει η ώρα οι εννέα όροι θα γίνουν ένας: Να γίνει υπουργός ο θετός γιος του Μ. Γεωργιάδης. Ο οποίος άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, είναι το «Νο 2» στην Ένωση Κεντρώων.


Σχολιάστε εδώ