Γιατί παραμένουν άταφοι οι ήρωες του Αλβανικού Έπους;

Αν και από το 2012 συγκροτήθηκε Μεικτή Ελληνοαλβανική Επιτροπή για την αναζήτηση, την εκταφή και τον ενταφιασμό των ελλήνων πεσόντων, από τότε δεν έχει γίνει τίποτα και το μαρτύριο των συγγενών τους παρατείνεται.

Αυτό αναφέρει σε ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και αναφέρει πως το θέμα αυτό θα πρέπει να βαρύνει πολύ στην εξέταση του αιτήματος της Αλβανίας για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πρόκειται για ζήτημα υψίστης ανθρωπιστικής σημασίας, από εκείνα που η Ευρώπη προσέχει ιδιαίτερα.

Για τον λόγο αυτό ο Μ. Κεφαλογιάννης έθεσε το ερώτημα για το αν είναι γνωστή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η περίπτωση αυτή, που σίγουρα δεν συνάδει με τις ανθρωπιστικές αξίες στις οποίες στηρίζεται το ευρωπαϊκό ιδεώδες, και αν προτίθεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να περιλάβει το θέμα αυτό στην επόμενη έκθεση προόδου για την Αλβανία.

Να σημειώσουμε ότι η Ένωση Συγγενών Πεσόντων ευχαρίστησε τον ευρωβουλευτή για το ενδιαφέρον του και ιδιαίτερα για τη σύνδεση του θέματος με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.


Σχολιάστε εδώ