Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Δεν πρόλαβε να τελειώσει και η δήλωσή του ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από δεκάδες χιλιάδες πολίτες και από επίσημους φορείς, πράγμα που τον ανάγκασε να δηλώσει σε εκπομπή του CNN: «Με κάθε ειλικρίνεια, έκανα, κατά λάθος, ένα απρεπές και αναίσθητο σχόλιο για το ζήτημα του Ολοκαυτώματος. Δεν χωράει καμιά σύγκριση, ζητώ συγγνώμη, ήταν λάθος», είπε και καθάρισε.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σον Σπάισερ ξεσηκώνει τη μήνι των Εβραίων.

• Από την άλλη, επιβεβαιώνεται η πληροφορία που είχαν γράψει τα διεθνή ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες για το ότι η Ιβάνκα Τραμπ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του αμερικανού Προέδρου να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στη Συρία.

Ο αδελφός της Έρικ Τραμπ, σε συνέντευξη που έδωσε στην «Daily Telegraph», επιβεβαίωσε την είδηση.

Ύστερα από αυτό στο Twitter έγινε πάρτι, τα σχόλια εξέφραζαν έκπληξη, οργή και χλευασμό. Το «People» συγκέντρωσε κάποιες από αυτές τις αντιδράσεις με κορυφαία την εξής: «Τέλεια. Μια μέ­τρια σχεδιάστρια τσάντας καθοδηγεί τώρα την αμερικανική στρατιωτική στρατηγική».

• Ελπίζουμε να μην είναι πίσω και από την αποστολή αεροπλανοφόρου κοντά στην κορεατική χερσόνησο και τουλάχιστον αυτήν την απόφαση να την πήραν πιο σοβαροί θεσμικοί παράγοντες.

• Με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ μια καινούργια πολιτική δυναστεία γεννήθηκε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ δήλωσε ότι θα ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και ότι τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Μετά τη συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του κόλλησε το μικρόβιο της πολιτικής, θεωρώντας, όπως είπε, βαρετό πλέον το κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών: «Θέλω να είμαι πίσω από τις σκηνές, να μιλώ εκ μέρους των άλλων και να μάχομαι ενάντια στα τρελά φιλελεύθερα ΜΜΕ».

• Έλλειψη ιεροψαλτών διαπιστώθηκε από το υπουργείο Παιδείας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα Τμήματα Μουσικής και Ψαλτικής των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών από 30 σε 150.

Απορία της στήλης: Αν είναι όντως έτσι, πήραν την άδεια των αντιδρώντων σε ότι έχει σχέση με λιβάνι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ή θα έχουμε κύκλο αντιπαραθέσεων και γιʼ αυτό;

• Το υπουργείο Εσωτερικών στο Τατζικιστάν, στην Κεντρική Ασία, εξέδωσε διαταγή που υποχρεώνει τους αστυνομικούς να παρακολουθούν τακτικά θεατρικές παραστάσεις προκειμένου να ανέλθει το πολιτιστικό τους επίπεδο. Οι αστυνομικοί, ανεξαρτήτως βαθμού, θα πρέπει να πηγαίνουν στο θέατρο μία φορά τον μήνα.

Με τον τρόπο αυτό «θα ανέβει το πολιτιστικό τους επίπεδο και θα μειωθεί η κούραση που αισθάνονται ύστερα από μια δύσκολη και αγχωτική μέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι αστυνομικοί τόσο στην πρω­τεύουσα όσο και στην περιφέρεια θα ενημερώνονται έγκαιρα για τις πρεμιέρες…

Σκεφθείτε να μπει καμιά τέτοια ιδέα και στον δικό μας υπουργό…

• Μετά την απόφαση της Ουγγρικής Βουλής -έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν- να περάσει νομοθετική ρύθμιση που μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (CEU) στη Βουδαπέστη, που ίδρυσε το 1991 ο Τζορτζ Σόρος, έσπευσε η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος Βιέννης Μαρία Βασιλάκου να καλέσει τη διοίκηση του CEU να μεταφέρει την έδρα του στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Ελπίζουμε να μην υπάρξει αυστροουγγρική σύρραξη με ελληνικό δάκτυλο.

• Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs εκτιμά ότι η «οικονομία του διαστήματος» θα αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Ορυχεία σε αστεροειδείς, πτήσεις αναψυχής στο διάστημα, εργοστάσια σε τροχιά προβλέπει η επενδυτική τράπεζα σε έγγραφο που απευθύνεται στους πελάτες της.

Από το 2000 μέχρι σήμερα περισσότερα από 13 δισ. δολάρια έχουν επενδυθεί σε καθιερωμένες διαστημικές εταιρείες, με τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί την τελευταία διετία να ξεπερνούν τις συνολικές επενδύσεις των προηγούμενων 15 χρόνων.

Τα λεφτά από τα στρώματα λοιπόν στην Goldman Sachs για σίγουρες και αποδοτικές επενδύσεις.

• Κάθε ημέρα περίπου 4 εκατ. Έλληνες συνδέονται στο Facebook και περίπου 6 εκατ. στο YouTube.

Εντυπωσιακά τα νούμερα, μας φέρνουν πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κορυφαία επιλογή σύμφωνα με έρευνα της ΕΕ είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθημερινά, ένας στους τρεις Έλληνες (ηλικίας 13-74 ετών) κάνει χρήση των υπηρεσιών αυτών και κατεβάζει εφαρμογές (apps) στο κινητό του.

Δεύτερη επιλογή έχουν τις εφαρ­μογές γεωγραφικού προσδιορισμού και τρίτη τα ηλε­κτρονικά παιγνίδια.

• Με αυγά, μπουκάλια και λεμονόκουπες υποδέχθηκαν τον Νικολάς Μαδούρο διαδηλωτές που κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην επαρχία Μπολιβάρ, όπου είχε πάει για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις εορτασμού για την ανεξαρτησία της περιοχής το 1817.

Οι αποδοκιμασίες μεταδίδονταν απευθείας σε τηλεοπτική σύνδεση, που φυσικά διακόπηκε. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με την αστυνομική βία να κλιμακώνεται προκειμένου να τον προστατεύσει.

Μήπως ο κύριος Μηταφίδης τώρα αναθεωρήσει τον θαυμασμό του για το καθεστώς Μαδούρο, που είχε μάλιστα εκδηλώσει και από το βήμα της Βουλής;


Σχολιάστε εδώ