Έλειπε μόνο ο μάγειρας…

Έκρινε, λοιπόν, ο αείμνηστος προπονητής πως θα πρέπει να κατασκοπεύσει στην Ολλανδία την αντίπαλό του στον τελικό του τότε Τσάμπιονς Λιγκ και το έκανε. Μόνο που έστειλε στις Κάτω Χώρες τον μάγειρα της ομάδας. Μετά τη λήξη του τελικού (όπου ο Κλαφ θριάμβευσε), θυμήθηκε τον φουκαρά τον μάγειρα και τον φώναξε στο γραφείο του. Τότε τον ρώτησε τι είχε προσέξει στο ταξίδι κατασκοπείας…

Ο Γ. Βασιλειάδης, λοιπόν, έχοντας άριστες προθέσεις να ανακαλύψει τον τρόπο για κάποια λύση στα οδυνηρά προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, φώναξε τους «μεγάλους», και αυτό ήταν το πρώτο του λάθος. Διότι -διάβολε- οι τέσσερις «μεγάλοι» έστειλαν στο «πραιτώριο» κάτι αντίστοιχο με εκείνο που συνήθιζε να κάνει ο Κλαφ. Για τον Ολυμπιακό ο κ. Βρέντζος, για τον Παναθηναϊκό ο δημοσιογράφος Χ. Παναγόπουλος (!), για τον ΠΑΟΚ ο Μ. Γκαγκάτσης και για την ΑΕΚ ο Μηνάς Λυσάνδρου. Τη λίγκα εκπροσώπησαν οι Γ. Στράτος (γνωστός από την αρθρογραφία του στη «Δημοκρατία») και ο Β. Γκαγκάτσης (γνωστός από τη μακρά θητεία του στην ΕΠΟ, όσο διάστημα τον στήριζε ο Κόκκαλης και ο Θωμάς!).

Το δεύτερο λάθος του υφυπουργού ήταν που προτίμησε τους δήθεν «μεγάλους» (οι οποίοι συνήθως δημιουργούν τα προβλήματα στη ροή του πρωταθλήματος) και όχι τους «μικρούς» ή «μεσαίους» της λίγκας, αυτούς δηλαδή που νιώθουν στο πετσί τους τις αδικίες (και τις αλητείες της διαιτησίας, όταν οι ρέφερι ευνοούν χωρίς ντροπή τα βαθμοθηρικά). Και εξηγώ: Τι θα μπορούσε να πει ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου αν τον ρωτούσε ο κ. Βασιλειάδης αν συμφωνεί με τις άδικες διαιτησίες σε βάρος του Πανιωνίου στα τρία τελευταία παιγνίδια; Ή, πάλι, τι είδους απάντηση θα είχε στοιχειοθετήσει ο κ. Μ. Γκαγκάτσης σε επίκαιρη ερώτηση για το αν συμφωνεί με το ελάχιστο της ποινής που χρεώθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Δ. Πέλκας (μόλις μία αγωνιστική και κάποια λίγα χρήματα ως πρόστιμο), ο οποίος, με απίστευτη χειρονομία του εντός τερέν, έδειξε ότι βάζει γκολ με «μπαλάκια»…

Προφανώς, όσα συζητήθηκαν (επί 4,5 ώρες!) ήταν άνευ σημασίας και μακράν των σοβαρών προβλημάτων. Ο Αλέξης Κούγιας τις τελευταίες αγωνιστικές βγήκε μπροστά με συγκεκριμένες δηλώσεις, που ούτε συγκινούν τις Αρχές ούτε συζητούνται από τους αρμόδιους άμεσα. Κατά τα άλλα, ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα!

Νομίζω πως ό,τι προέκυψε με την υπουργική πρωτοβουλία ήταν εν όψει του «πολέμου» που πλησιάζει με τα ματς της τελικής φάσης του κυπέλλου αλλά και των πλέι οφ για την περιζήτητη δεύτερη θέση του τελικού πίνακα.

ΥΓ.: Κάτι ακόμη για τον νεαρό υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος πιστεύω πως έχει καλές προθέσεις. Έβαλε την υπογραφή του, μαζί με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σε τροπολογία ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα με τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας και να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ στα σκαριά βρίσκεται το πλάνο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού με παραχώρηση γης στο Γουδί… Φοβάμαι πως πλέον έχει δημιουργήσει πλήθος φανατικών… φίλων. Ας πούμε τους οπαδούς του Εθνικού, συλλόγου που στερείται ακόμη και λέσχης. Το σημειώνω, διότι στην πρόσφατη κοπή πίτας του πειραϊκού συλλόγου ο Γ. Β. υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα (για το γήπεδο του Εθνικού) προκειμένου, όπως ο ίδιος είπε, «να αποκατασταθεί μια αδικία».

[email protected]


Σχολιάστε εδώ