Το Ποτάμι και οι «3» προσβλέπουν σε συνεργασία με τον Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι οι τρεις πρώην υπουργοί προχώρησαν στη συγκρότηση αυτόνομης πολιτικής Κίνησης πρόσφατα (Ώρα Αποφάσεων) και αρχικά ζήτησαν την αυτοδιάλυση του Ποταμιού για να προσχωρήσουν όλοι σε έναν νέο, κοινό πολιτικό φορέα, έχουν δημιουργηθεί ισχυροί πολιτικοί δεσμοί ανάμεσα στους τρεις πρώην υπουργούς και στον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και με άλλα επιφανή στελέχη τού άλλοτε εκσυγχρονιστικού μπλοκ που δεν έχουν προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όπως λένε οι πληροφορίες, Σταύρος Θεοδωράκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Ραγκούσης θα συνυπάρξουν εκλογικά και πλέον προετοιμάζουν μεθοδικά το οργανωτικό σχήμα που θα τους συστεγάσει, με διατήρηση της αυτονομίας κάθε κόμματος ή Κίνησης.

Πάντως, ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίζεται αισιόδοξος σε όλες τις συζητήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα, πιστεύοντας ότι το κόμμα του και ο ευρύτερος σχηματισμός που προσπαθεί να δημιουργήσει θα μπουν στη Βουλή. Στις σκέψεις, πάντως, ενός τμήματος του Ποταμιού αλλά και της Κίνησης των τριών πρώην υπουργών είναι, στο όνομα της αντιμετώπισης του λαϊκισμού και της ήττας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να συμπηχθεί ένα μέτωπο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Θεωρούν πως, από τη στιγμή που στις επόμενες εκλογές θα μπουν στη Βουλή και η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, θα πρέπει να συμπράξουν με το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη και να αποτελέσουν τη βασική μαγιά για μια ευρύτερη κυβερνητική συνεργασία.


Σχολιάστε εδώ