Το γνωστό φινάλε…

Δυστυχώς, μεσοβδόμαδα, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, σε κάποια γήπεδα βρέθηκαν ομάδες αποφασισμένες να υπερασπιστούν την… αξία τους και κατάφεραν στο ακέραιο να το διαψεύσουν. Ο σπουδαίος στα 2/3 του πρωταθλήματος ΠΑΣ Γιάννενα, σχεδόν διαλυμένος, αντιμετώπισε την ουραγό και καταδικασμένη Βέροια, από την οποία συνετρίβη! Την ίδια ώρα, ο ιστορικός Ατρόμητος Αθηνών, του λαλίστατου (όταν ο επόπτης γραμμών κλέβει από την ομάδα του ένα οφσάιντ) επιχειρηματία υγρών καυσίμων Γ. Σπανού, υποδέχτηκε τον φιλόδοξο ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Περιστερίου και αποδείχτηκε ομάδα χωρίς καύσιμα στη «μηχανή της». Ο Ατρόμητος, μολονότι δέχτηκε γκολ στο δεύτερο λεπτό, οπότε είχε άφθονα περιθώρια χρόνου να ανασυνταχτεί και να αντιδράσει, κόντραρε τόσο δυνατά τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης που δέχτηκε ένα δεύτερο τέρμα, χάνοντας εντελώς ταπεινά, αν και ο προπονητής είχε ρίξει στο τερέν τρεις κυνηγούς (έναντι ενός του ΠΑΟΚ). Αυτά συμβαίνουν, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος που παρακολουθεί τα πράγματα νηφάλια και χωρίς ίχνος υποψίας στη σκέψη του…

Δυστυχώς (και πάλι), οι τελευταίες αγωνιστικές ανήκουν στην αδιαφορία ή και τη σκοπιμότητα, που ναι μεν φαίνονται καθαρά από την εξέδρα, όμως δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν ένεκα έλλειψης αποδείξεων των παικτών (και των προπονητών τους). Ψάχνοντας τους «καππαδόκες» στη βαθμολογία, δεν είναι δύσκολο να διακρίνεις τόσο τους «πεισματάρηδες» όσο και τους «χαλαρούς». Ομάδες που δεν κινδυνεύουν αλλά ούτε διεκδικούν έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (αυτήν τη φορά Παναιτωλικός, Γιάννενα, Κασσιόπη, Ατρόμητος κ.λπ.) περισσότερο δείχνουν ότι βγαίνουν στην αρένα για να κάνουν δημόσιες σχέσεις (οι οποίες -μην το ξεχνάμε- ίσως πληρώνουν γενναία στα στοιχήματα) και λιγότερο σέβονται την ιστορία τους αλλά και τους οπαδούς τους.

Βεβαίως, αυτό δεν αποτελεί προνόμιο του κορυφαίου πρωταθλήματος, όταν ο άλλοτε ισχυρός Εθνικός Πειραιώς -κάπου στη Γʼ Εθνική- χάνει συνήθως από «καφενεία» στην έδρα του, αλλά, τελευταία, και από… «ζαχαροπλαστεία» (Κηφισιά).

Θα μου πείτε: Καλά, όλα είναι ύποπτα και πονηρά στο ποδόσφαιρο; Όχι. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπου η ανικανότητα και η προχειρότητα καπελώνουν την επιθυμία. Έχω κατά νου την ομάδα της Λάρισας, που εδώ και μήνες διαφεντεύεται από τον λαμπρό δικηγόρο Αλέξη Κούγια. Αυτή η ομάδα προσπάθησε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έφερε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα, όμως στο κρίσιμο παιγνίδι (έξι πόντων και όχι τριών…) στο γήπεδο του κάμπου δέχτηκε την πλέον ταπεινωτική ήττα (1-4) από τον Αστέρα της Τρίπολης, μια ομάδα που μέχρι πριν από δύο εβδομάδες έδειχνε να μπλέκει για τα καλά σε περιπέτεια υποβιβασμού. Κατά τη γνώμη μου, δικαιολογία για τη συντριβή δεν υπάρχει, εκτός της ανικανότητας του νέου αλλοδαπού προπονητή (κάποιου Πάους;) να στοιχειοθετήσει πλάνο νίκης.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η 28η ημέρα της Σούπερλιγκ, με τα οκτώ παιχνίδια να διεξάγονται ταυτόχρονα! Είναι η κλασική φάμπρικα προκειμένου να δείχνει το τουρνουά υγιές και αξιοπρεπές. Έτσι απλά!

[email protected]


Σχολιάστε εδώ