Στόχος ο Σαμαράς της Εξεταστικής για την Υγεία

Αν και η κυβερνητική πρόταση προβλέπει έλεγχο στα οικονομικά (δαπάνες, προμήθειες, φάρμακα κ.α.) για την περίοδο από το 1996 έως το 2014 , στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού υπάρχει η βεβαιότητα ότι στόχος θα είναι κυρίως η περίοδος 2012-2014. Επισημαίνουν δε ότι η προσπάθεια θα είναι να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος των στελεχών που διατέλεσαν υπουργοί Υγείας, ήτοι οι Άδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης και Μ. Σαλμάς, ώστε μέσω αυτών να πλήξουν τον κ. Σαμαρά, που είναι και ο βασικός τους στόχος. Στην εξεταστική, εκτός από τους παραπάνω, αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα που τη συγκεκριμένη περίοδο κατείχαν κομβικές θέσεις στον χώρο της Υγείας και αυτό θα έχει ως συνέπεια η όποια εικόνα κακοδιαχείρισης ή -πολύ χειρότερα- σκανδάλου να απλωθεί, αγγίζοντας ακόμη και πρόσωπα κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. Κι εν κατακλείδι να ρίξει ένα βαρύ μαύρο σύννεφο πάνω από την τότε κυβερνητική θητεία.

Συνομιλητές του Σαμαρά διατείνονται ότι η πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα βρίσκει ευήκοα ώτα σε μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και δείχνει προς συγκεκριμένη πλευρά.

Πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό αποφασισμένο να υπερασπιστεί το έργο του και κατʼ επέκταση την υστεροφημία του, ενώ έχει ζητήσει και από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ακολουθήσει σκληρή γραμμή. Κατά συνέπεια, η συζήτηση, την ερχόμενη Τετάρτη, στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει ο έλεγχος να επεκταθεί και στην περίοδο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού είναι και το άρθρο στο -φιλικά προσκείμενο σʼ εκείνον- antinews, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ένας νέος εμφύλιος είναι προ των πυλών». Προειδοποιούσε δε τον κ. Τσίπρα και την… παρέα του ότι «μια νέα Βάρκιζα τους περιμένει και αυτήν τη φορά και ένα Γουδί». Ένταση και βαριές εκφράσεις, που αν μη τι άλλο προδίδουν ανησυχία ως προς την έκβαση που μπορεί να έχει η εξεταστική επιτροπή.


Σχολιάστε εδώ