Στο σκαμνί το «Survivor»!

Ύστερα από σχετικές καταγγελίες, η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να βάλουν εμπρός τις επόμενες ημέρες τη λειτουργία του «Πανόπτη», ενός 24ωρου συστήματος παρακολούθησης όλων των εκπομπών των πανελλαδικών καναλιών.

Έτσι, με τη βοήθεια του «Πανόπτη» τα μέλη του ΕΣΡ θα δουν αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες των εκπαιδευτικών από την 3η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που κατηγορούν το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ για παραβίαση βασικών αρχών, όπως η προσβολή της προσωπικότητας και των ανθρώπινων αξιών.

Το ραδιοτηλεοπτικό όργανο θα εξετάσει ακόμη και ζητήματα καταλληλότητας και σήμανσης του ριάλιτι όσον αφορά την παιδική τηλεθέαση.

Το σοβαρό τροχαίο όμως της ομάδας των «Μαχητών» στον Άγιο Δομίνικο, που είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή της παίκτριας Ειρήνης Κολλιδά από το νησί στην Ελλάδα και τον επίσης σοβαρό τραυματισμό του Μάριου-Πρίαμου Ιωαννίδη, ο οποίος αναρρώνει σε Νοσοκομείο του νησιού με στόχο να επιστρέψει στο παιχνίδι (;), έχει προβληματίσει πέρα από τους καθηγητές και τους βουλευτές που έχουν υποβάλει σχετικές ερωτήσεις στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Για όλες αυτές τις εκούσιες κακουχίες οι «Διάσημοι» αμείβονται με 1.700 ευρώ την εβδομάδα για την παραμονή τους στον Άγιο Δομίνικο, ενώ οι «Μαχητές» παίρνουν 500 ευρώ την εβδομάδα. Δυστυχώς η οικονομική κρίση ή η ματαιοδοξία ρίχνουν τους νέους… στις καρύδες! Τι κινδύνους όμως κρύβει το «Survivor» για τους συμμετέχοντες; Για τους έλληνες που δοκιμάζονται σκληρά στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, οι στιγμές που χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους λόγω πείνας και εξάντλησης -τρανταχτό παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Βασάλος, ο οποίος λιποθύμησε δύο φορές- έχουν προβληματίσει τους γιατρούς, που μιλούν για συμπτώματα αφυδάτωσης, διαταραχές έμμηνου κύκλου στις γυναίκες και δηλητηρίαση, ενώ οι ψυχολόγοι κάνουν λόγο για χρόνιο άγχος, πανικό, κατάθλιψη.

Το πρόσφατο επεισόδιο του «Survivor», όταν ο Γιάννης Σπαλιάρας ουσιαστικά επελέγη από τους συμπαίκτες του να μετακινηθεί στην ομάδα των «Μαχητών», καθήλωσε τους τηλεθεατές, αφού έστω και για ένα λεπτό το παρακολούθησαν 2.385.326 τηλεθεατές.

Συγκεκριμένα, στο δυναμικό κοινό 15-44 έφτασε μέχρι και 71,3%, όταν στο γενικό σύνολο ο μέσος όρος ήταν 44,4%. Το «ΠΑΡΟΝ» συνομίλησε με τρεις παίκτες που το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό… «έστειλε» με την ψήφο του στην Ελλάδα και αυτά που μας αποκάλυψαν συγκλονίζουν.

Γενικότερο συμπέρασμα; Τα Ελληνόπουλα, διάσημα και μη, παίζουν κορώνα -γράμματα τη σωματική και ψυχική υγεία τους για χάρη της δημοσιότητας και του χρηματικού επάθλου των 100.000 ευρώ!

***

ΓΟΥΪΛΙ ΚΑΛΒΟΥΡΤΖΗΣ: Η πλάτη μου είχε γεμίσει φουσκάλες…

Δεκάδες προσκλήσεις από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων της Θεσσαλονίκης έχει δεχθεί ο λογοθεραπευτής Γουίλι Καλβουρτζής για να μιλήσει στους μαθητές για τη συμμετοχή του στο «Survivor» και τη σημαντική αξία του φαγητού για τη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου. «Και εκατομμύρια να μου έδιναν, δεν θα έπαιρνα ξανά μέρος στο ʽʽSurvivorʼʼ.Ήταν μια πολύ μια σημαντική εμπειρία, αλλά επικίνδυνη για την υγεία. Εύχομαι όλοι οι συμπαίκτες μου να γυρίσουν καλά, γιατί ούτε η αναγνωρισιμότητα ούτε το έπαθλο συγκρίνονται με τη σωματική μας ακεραιότητα. Κατά την παραμονή μου στο νησί είχα διάφορα γαστρεντερολογικά προβλήματα από τις καρύδες που έτρωγα.

Γιʼ αυτό επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκα διατροφολόγο. Στην αρχή, όταν με επέλεξαν, ένιωσα πολύ τυχερός. Καθώς περνούσαν οι μέρες και έβλεπα ότι τα κουνούπια είχαν κάνει την πλάτη μου κατακόκκινη και γεμάτη φουσκάλες φοβήθηκα, όπως και η παραγωγή άλλωστε, μήπως πάθω καμιά σοβαρή αλλεργία. Μου έδωσαν φάρμακα. Αφού όταν έφυγα από το παιχνίδι με ρώτησαν αν θέλω να κάνω μπάνιο ή να φάω πρώτα και επέλεξα να βγάλω τη βρώμα από πάνω μου», αναφέρει ο Γουίλι και συμπληρώνει «Μετά με πέρασαν στο μπουφέ. Την πρώτη ημέρα έφαγα λίγο κοτόπουλο με ρύζι. Ήμουν υποψιασμένος. Είπα, θα φας λίγο. Τη δεύτερη μέρα δεν κρατήθηκα, έφαγα επτά πιάτα και ήπια Coca-cola. Ήταν σαν να γινόταν έκρηξη στο στομάχι μου».

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΟΒΛΙΑΤΙΔΟΥ: Από την αφαγία δεν μιλούσα…

«Συμμετείχα στο ʽʽSurvivorʼʼ γιατί μου έλειπε η αδρεναλίνη. Αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν περιορισμένη σε μια αμμουδιά και σε μια περιοχή που το μόνο που θα μπορούσα να φάω θα ήταν καρύδες! Πίστευα ότι θα έβρισκα μπανάνες, θα υπήρχαν ψάρια. Τίποτα! Ύστερα από κάποιες ημέρες οι καρύδες προκαλούν διάρροια. Από την αφαγία, καθόμουν και δεν μιλούσα.

Δεν κουνιόμουν για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στα αθλήματα», τονίζει το όμορφο μοντέλο και συμπληρώνει: «Την πρώτη ημέρα μας έδωσαν δύο πατάτες να βράσουμε για να φάμε 12 άτομα. Στον καθέναν αντιστοιχούσε μια μπουκιά ρύζι.

Αυτήν την πείνα στο ʽʽSurvivorʼʼ δεν την περίμενα! Πηγαίναμε για τα αθλήματα και περνούσαμε από κάποιες περιοχές που μύριζαν φαγητό. Λιποθυμούσες. Όταν βγήκα από το παιχνίδι με πήγαν σε ένα μπουφέ που είχε δεκάδες φαγητά. Έφαγα σαν τρελή. Δεν έκανα εμετό.

Αλλά επί τρεις ώρες μετά το φαγοπότι η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή. Είχα φοβερή ταχυπαλμία. Θα μπορούσα να πάθω καρδιακό επεισόδιο, απʼ ό,τι μου είπαν οι γιατροί. Ήταν λάθος μου που έτρωγα λυσσασμένα». Για την Ελισάβετ Δοβλιατίδου, την οποία απολαύσαμε και στο σόου του «Madwalk», οι συνθήκες του «Survivor» ήταν μια συνεχής μάχη με τις αντοχές της: «Ο ήλιος έκαιγε και δεν είχαμε αντηλιακό.

Βάζαμε μόνο στα αθλήματα. Δεν είχαμε σαμπουάν, αφρόλουτρο, τα ρούχα τα πλέναμε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, που ήταν γεμάτη με άμμο. Τις κουβέρτες τις μοιραζόμασταν μεταξύ μας και ο καθένας είχε πάνω του την οσμή του άλλου».

ΕΙΡΗΝΗ ΑΪΝΑΤΖΙΟΓΛΟΥ: Για τέσσερις μέρες δεν είχα φάει τίποτα

«Η μητέρα μου δεν έβλεπε και δεν βλέπει ʽʽSurvivorʼʼ. Δεν άντεχε να κοιτάζει την αδερφή μου και εμένα να μην έχουμε να φάμε. Και μέχρι σήμερα δεν παρακολουθεί την Ελισάβετ. Μας έχει πει μόνο όταν κερδίζουν οι «Μαχητές» να τη βάζουμε μετά την προβολή του επεισοδίου να αντικρίζει στο web tv την κόρη της να τρώει.

Ο πατέρας μου, όταν κέρδισαν οι ʽʽΜαχητέςʼʼ και έφαγαν τη χωριάτικη σαλάτα με το ψωμί, φώναζε στην Ελισάβετ: ʽʽΦάε πουλάκι μου, φάε να χορτάσειςʼʼ! Ως δίδυμη, διαισθάνομαι την αδερφή μου, αν και είναι μίλια μακριά. Νιώθω ότι είναι δυνατή αλλά μπήκε 53 κιλά στο παιχνίδι.

Πλέον έχω να τη δω και να επικοινωνήσω μαζί της έναν μήνα. Εγώ μπήκα 48 κιλά και μέσα σε 20 ημέρες έφτασα 44. Εκεί που αναμετρήθηκα με τις δυνάμεις μου ήταν όταν για τέσσερις ημέρες (!) δεν είχα φάει τίποτα.

Πραγματικά, η πείνα με έκανε να εκτιμήσω φαγητά που δεν έτρωγα στην Ελλάδα. Τώρα τρώω τα πάντα», αναφέρει η φοιτήτρια στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Ειρήνη Αϊνατζιόγλου και συμπληρώνει: «Όταν έφυγα από το παιχνίδι με ρώτησαν αν ήθελα να κάνω ένα ωραία μπάνιο με αφρόλουτρο ή να φάω. Αν και τα μαλλιά μου ήταν γεμάτα κόμπους, γιατί δεν είχαμε σαμπουάν και κρέμες -αφού πίστευα ότι θα τα έκοβα με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, ωστόσο, δόξα τω Θεώ, τα έσωσα- τους απάντησα ότι θέλω να φάω! Θυμάμαι ήταν μεσημέρι και έβλεπα έναν γύρο από κρέας να γυρίζει στη σούβλα. Είδα το μπουφέ. Πραγματικά έτρωγα μακαρόνια, ρύζι, κρέας ταυτόχρονα και μετά στο καπάκι και γλυκά. Ήμουν τυχερή που δεν έπαθα τίποτα».


Σχολιάστε εδώ