Στη γύρα ο Κυριάκος για ψήφους

Την περασμένη Πέμπτη, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση στον Ραδιομαραθώνιο που οργάνωσε το ραδιόφωνο της ΕΡΤ σε συνεργασία με τη Unicef, όχι για να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις αλλά για να εκφράσει τα τετριμμένα, ήτοι λόγια συμπάθειας, ευχολόγια για το τι πρέπει να γίνει κ.λπ. Λίγα 24ωρα νωρίτερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έκανε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook προτρέποντας τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, σκύλο ή γάτα. Βαδίζοντας… στʼ αχνάρια της ηθοποιού Τζ. Ευείδη και του μο­ντέλου Τ. Σωτηροπούλου, που πρωταγωνιστούν στις καμπάνιες για τα αδέσποτα. Απώτερος στόχος του να προσεγγίσει διʼ αυτού του τρόπου το target group των φιλόζωων, που με βάση τα στοιχεία ενισχύεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Τμήμα ψηφοφόρων στο οποίο δεν θα μπορούσε να απευθυνθεί με τις προτάσεις του για την Οικονομία, την Υγεία κ.ά.

Η… ψηφοθηρία δεν σταματά εκεί. Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου το πρόγραμμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας περιελάμβανε δύο ακόμη αντίστοιχου… περιεχομένου εκδηλώσεις. Πρώτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα παιδιά με σύνδρομο Down επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τους είπε μερικά… λόγια παρηγοριάς και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά. Οι σχετικές φωτογραφίες, όπως ήταν φυσικό, αναρτήθηκαν στα social media και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Μια φωτογραφία πλάι σε ένα παιδί με κάποιο σύνδρομο πά­ντα… συγκινεί. Ση συνέχεια επισκέφθηκε… παιδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα την οδική ασφάλεια.

Όλες αυτές οι… πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη είναι το λιγότερο ασυνήθιστες για πολιτικό αρχηγό που διεκδικεί την εξουσία, δεν είχαμε ανάλογα «κρούσματα» στο παρελθόν και μάλιστα με αυτήν την έξαρση. Στενοί συνεργάτες του επισημαίνουν ότι οι συνθήκες και τα δεδομένα στη χώρα έχουν αλλάξει, οι πολιτικοί πρέπει να βρουν νέους τρόπους να απευθυνθούν στην κοινωνία, αφού οι παραδοσιακοί δεν αποδίδουν πλέον. Συμπέρασμα: Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες. Άλλωστε σε ετήσια βάση υπάρχουν περισσότερες από τριάντα… παγκόσμιες ημέρες που κάτι τιμάται ή γιορτάζεται.


Σχολιάστε εδώ