Η θέση της Εκκλησίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Την απόφαση αυτή πήρε η Ιεραρχία στην πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου, στην οποία επίσης ασχολήθηκε με νομοκανονικά και δογματικά ζητήματα, θέματα χριστιανικής αγωγής και νεότητας και υποθέσεις διορθόδοξων και διαχριστιανικών σχέσεων.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου υποδέχθηκαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Ιωάννη Μπενίση και το εκτελεστικό μέλος τους ΔΣ της εταιρείας Κ. Βαφειάδη και συμφωνήθηκε να περιληφθούν στα κοινωνικά τιμολόγια της εταιρείας 124 δομές φιλανθρωπίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι δομές αυτές είναι οι εξής: 80 συσσίτια, τέσσερις βρεφονηπιακοί σταθμοί, 15 στέγες γερόντων, πέντε ιδρύματα, επτά οικοτροφεία ψυχικά ασθενών, ένας ξενώνας ασυνόδευτων προσφύγων, δύο ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, πέντε κοινωνικά φροντιστήρια, τρία πνευματικά κέντρα και δύο κοινωνικά παντοπωλεία.

Μετά το τέλος της συναντήσεως, ο Μακαριώτατος ανέφερε σε δηλώσεις του: «Υποδεχθήκαμε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος τους εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι προσέφεραν ένα μεγάλο ευεργέτημα στο κοινωνικό έργο αγάπης της Εκκλησίας». Ο Ιωάννης Μπενίσης επισήμανε από την πλευρά του ότι «πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι κανείς συμπολίτης μας να μη στερηθεί το αγαθό του νερού για οικονομικούς λόγους, γιʼ αυτό και έχουμε θεσπίσει το κοινωνικό τιμολόγιο, στο οποίο και εντάξαμε τις 124 παροχές νερού των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης της Εκκλησίας».

***

Τους παίρνουν για δοκιμή και ύστερα από 4 μέρες, αφού δουλέψουν τζάμπα, τους διώχνουν

Δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις την εφευρετικότητα μερικών πολυμήχανων επιχειρηματιών και εταιρειών που αυξάνουν θεαματικά τα κέρδη τους εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης και μάλιστα προβαίνουν σε γενναιόδωρες χορηγίες και δωρεές σε ιδρύματα και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, συμμεριζόμενοι έτσι την ανέχεια, την πείνα, την έλλειψη ελπίδας.

Με την πρώτη ματιά, αν δεν γνωρίζεις ή αν δεν είσαι παθών, θαυμάζεις το ψυχικό μεγαλείο του έχοντα και κατέχοντα να στηρίξει τον ποικιλοτρόπως πάσχοντα συνάνθρωπό του!

Ας έρθουμε τώρα, όμως, στην πραγματικότητα και ας πάμε ενδεικτικά στην πόλη των Χανίων, στη Μεγαλόνησο, για να δούμε τι βιώνουν εκατοντάδες φοιτητές που δεν είχαν την τύχη να είναι κληρονόμοι ηχηρών ονομάτων ή περιουσιών και έχουν ανάγκη ένα μεροκάματο για να βοηθηθούν στις σπουδές τους. Η πλειοψηφία των προσφερόντων εργασία, προκειμένου να προσλάβουν κάποιον, θέτουν ως προϋπόθεση την τετραήμερη δοκιμαστική εργασία χωρίς αποδοχές. Αντικείμενο εργασίας; Η διάθεση των «πακέτων» της τηλεφωνικής εταιρείας στους δρόμους της πόλης. Να πειστούν οι περαστικοί να αγοράσουν! Σπάνια βέβαια κρίνεται κάποιος άξιος να προσληφθεί μετά τη λήξη του αμισθί τετραημέρου και η ιστορία με την υπό δοκιμή πρόσληψη επαναλαμβάνεται συνεχώς!

Δεν είναι τέλειο; Αν, π.χ., μια επιχείρηση χρειάζεται δέκα εργαζόμενους, προσλαμβάνει πέντε και καλύπτει τα κενά με τους υπό δοκιμή συνεχώς εναλλασσόμενους, χωρίς κανένα κόστος! Αυτή η «πατέντα», δυστυχώς, υιοθετείται ολοένα και περισσότερο! Εφαρμόζεται και σε συνεργεία καθαρισμού, επιχειρήσεις εστίασης κ.λπ.

Δεν θα σχολιάσουμε το μέγεθος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Θα θέλαμε μόνο κάποιοι να νιώσουν ΝΤΡΟΠΗ!


Σχολιάστε εδώ