ΖΙΖΑΝΙΟΝ

=== Τους φίλους του, με τους οποίους έχει δεθεί, ο Κώστας Καραμανλής δεν τους ξεχνάει. Ακόμη κι αν έχουν φύγει. Ξαφνιάστηκαν εκείνοι που δεν ξέρουν την πολύ φιλική σχέση που είχε με τον λαϊκό τραγουδιστή Μιχάλη Μενιδιάτη όταν τον είδαν να μπαίνει στην Παλαιά Βουλή, όπου επρόκειτο να γίνει η παρουσίαση της βιογραφίας του Μενιδιάτη, γραμμένη από τον ερευνητή Κώστα Μπαλαχούτη. === Λεφτά έχει το Ποτάμι. Απόδειξη, το ότι έφτιαξε δικό του Ινστιτούτο. Είναι δυνατόν να έχει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, και να μην έχω εγώ; είπε ο Σταύρος. Και άμʼ έπος αμʼ έργον. Π2 ονόμασε το Ινστιτούτο και, όπως έμαθα, συμμετέχουν η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Αχιλλέας Μητσός. Καλορίζικο, Σταύρο, και ελπίζω τώρα με το Ινστιτούτο να βρει το Ποτάμι την πλεύση του.=== Τελικά, δεν ήταν μόνο ο Μάκης Μπαλαούρας που τσέπωσε τη 13η σύνταξη ως… έκτακτο οικονομικό βοήθημα. «Είμαι κι εγώ», φώναξε ο συνάδελφός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρια­ντάφυλλος Μηταφίδης. Προχθές δε παρουσιάσθηκε κι άλλος. Ξεφύτρωσαν και κάποιοι από τους… καθαρούς του γαλάζιου στρατοπέδου, από τους οποίους όμως μόνο ένας –ο Γιακουμάτος– είχε τα κότσια να πει «κι εγώ τα πήρα».=== Όλα τα έλυσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το ελεύθερο κάμπινγκ απέμεινε. Έτσι, 38 βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Τουρισμού, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών ζητούν την κατάργηση των απαγορεύσεων στην ελεύθερη κατασκήνωση. O tempora, o mores…

***

Σε μόνιμο εκβιασμό…

Αυτό που ζει επτά χρόνια τώρα ο Έλληνας μετέφερε μέσα σε τρεις γραμμές στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής. Η συζήτηση αφορούσε το θέατρο που μας παίζουν οι… «θεσμοί» σε κάθε αξιολόγηση. Και είπε πολύ χαρακτηριστικά:

«Ο ελληνικός λαός από το 2010 ζει σε έναν μόνιμο εκβιασμό. Δανειστές και ελληνικές κυβερνήσεις, που εφαρμόζουν τα Μνημόνια, πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών για την αποτυχία ενός προγράμματος που βυθίζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό».


Σχολιάστε εδώ