Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Ο υπουργός εξήγγειλε την ψήφιση -μέσα στο 2017- πληρέστερης νομοθεσίας για την προστασία των πληροφοριοδοτών, ενώ ο ευρωβουλευτής απεφάνθη ότι τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος «θα έπρεπε να τους αντιμετωπίζουν σαν ήρωες, αντί να τους καταδιώκουν».

Υποθέτουμε ότι ο κύριος Κούλογλου, όταν έβλεπε παλιές ελληνικές ταινίες μικρός, θα σιχαινόταν τους ρόλους που έπαιζε ο Αρτέμης Μάτσας.

Και τότε οι δωσίλογοι, που υποδυόταν ο Αρτέμης Μάτσας, το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετούσαν, κατά τη γνώμη τους…

• Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως οι πρόσφυγες στη Γερμανία θα πρέπει να σέβονται την ανεκτικότητα, την ανοικτή κοινωνία και τη θρησκευτική ελευθερία, την ώρα που σημαίνοντα στελέχη του κόμματός της αξιώνουν την απαγόρευση των ξένων χρηματοδοτήσεων σε τεμένη στη Γερμανία.

Σε ερώτηση σύριου δημοσιογράφου για το τι περιμένει από τους πρόσφυγες η χώρα, η Μέρκελ δήλωσε: «Αναμένουμε από τους ανθρώπους που έρχονται σε εμάς να υπακούουν στους νόμους μας». Πρόσθεσε δε πως είναι μεγάλης σημασίας το γεγονός οι νεοαφιχθέντες να σέβονται και να κατανοούν τις φιλελεύθερες αξίες που διέπουν τη σύγχρονη Γερμανία, όπως η ανεκτικότητα, η ανοικτή κοινωνία, η θρησκευτική ελευθερία, η ελευθερία της γνώμης.

Οι εκλογές στη Γερμανία έχουν ανοίξει μεγάλη συζήτηση για την αντιμετώπιση των προσφύγων.

Ανάλογα με το κόμμα και οι προτάσεις. Ο καθένας προσπαθεί να ευχαριστήσει την εκλογική του πελατεία.

• Την περασμένη Τρίτη ο αρθρογράφος του «Guardian» έγραψε: «Η Βρετανία έχει την τέλεια ευκαιρία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα». Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα γλυπτά κλάπηκαν. Η άδεια στον λόρδο Έλγιν ήταν να μετακινήσει ʽʽπέτρεςʼʼ, του απαγόρευε να αλλοιώσει τη δομή του κτιρίου για να αρπάξει γλυπτά». Και καταλήγει με το κορυφαίο: «Η Βρετανία φεύγει από την Ευρώπη και γιʼ αυτό θα έπρεπε να την αφήσει με τα μάρμαρά της».

• Επίσκεψη στον Περισσό πήγε ο Κυριάκος κομίζοντας και δώρα…

Άποψη της στήλης: «Φοβού τον Μητσοτάκη και δώρα φέροντα». Αρκετά πλήρωσε το ΚΚΕ τα περίφημα ντολμαδάκια του ʼ89 της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη.

• Μπορεί στο εσωτερικό της Κίνας να υπάρχει κόσμος που ζει σε ακραία φτώχεια, με αμοιβή για άπειρες ώρες δουλειάς ένα πιάτο ρύζι, λεφτά όμως στην ανώτερη κάστα των Κινέζων υπάρχουν με το τσουβάλι. Μόνο να τη στήσει κανείς έξω από τους επώνυμους οίκους σε Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, θα δει τους γόνους των πλουσίων Κινέζων να βγαίνουν με άπειρες τσάντες.

Άραγε, από την εποχή του Μάο τα μάζευαν τα χρήματα;

• Και μιας και αναφέραμε τον Μάο, ένα από τα πορτρέτα του, που φιλοτέχνησε ο Άντι Γουόρχολ, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ αντί 12,6 εκατ. δολαρίων.

Τον πίνακα αγόρασε ασιάτης ιδιώτης συλλέκτης σε δημοπρασία του οίκου Sothebyʼs και μάλιστα η τιμή ήταν χαμηλότερη από αυτήν που υπολόγιζε ο οίκος (15 εκατ.).

Η περίφημη επανάσταση του Μάο συνεχίζει να συγκινεί ακόμη και τους φιλότεχνους.

• Έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το βρετανικό παρατηρητήριο Internet Watch Foundation (IWF) δείχνει ότι η Ευρώπη έχει αντικαταστήσει τη Βόρεια Αμερική ως πρώτος οικοδεσπότης ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας.

Τα κατάφερε η Ευρώπη να πάρει αυτή την ανατριχιαστική πρωτιά.

• Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση έχει βαλθεί να μην αφήσει τίποτε στην τύχη.

Χέρι στο μάθημα της Ιστορίας θα βάλει τώρα.

Εντάξει, δεν νομίζουμε ότι θα είχε κανένας αντίρρηση στη διόρθωση του τρόπου διδασκαλίας και στη συμπλήρωση κεφαλαίων.

Εδώ όμως πάνε να αποδομήσουν την Ιστορία αφαιρώντας περιόδους και αλλάζοντας κατά το δοκούν γεγονότα και προσθέτοντας άλλα…

Έτσι, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια χαρακτηρισμού της καταστροφής της Σμύρνης και του σφαγιασμού των Ελλήνων ως «συνωστισμού», τώρα, όσον αφορά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τα παιδιά, σύμφωνα με όσα οραματίζεται ο υπουργός Παιδείας και οι συν αυτώ, θα διδάσκονται τις συνήθειες και τις πρακτικές των επωνύμων και των ανωνύμων που πήραν μέ­ρος σʼ αυτήν.

Προτείνουμε να συμπεριλάβουν την καθημερινότητά τους, π.χ., φορούσαν κάλτσες μέσα από τα τσαρούχια, κάθε πότε τις άλλαζαν, πόσες φορές λούζονταν και άλλες τέτοιες μικρολεπτομέρειες και πρακτικές συνήθειες.

• Επίσης προτείνουμε για την επιλογή του καινούργιου τρόπου διδασκαλίας να χρησιμοποιήσει ο υπουργός την κ. Ρεπούση, τον κ. Λιάκο, την κ. Δρα­γώνα. Αν, δε, σκέφτεται άμεσα αλλαγή της διδασκαλίας στα Θρησκευτικά, τον κ. Μπαλαούρα.


Σχολιάστε εδώ