Αβάντα στους «3»

Από τη μια σκέφτονται ότι μερίδα κεντρώων ψηφοφόρων που ενδεχομένως στις επόμενες εκλογές θα επέλεγε να στηρίξει τον Κυρ. Μητσοτάκη θα κατευθυνθεί προς το νέο κόμμα. Από την άλλη υπολογίζουν ότι αν καταφέρει να μπει στη Βουλή, η ΝΔ θα έχει έναν αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο, με πεδίο συνεργασίας τις μεταρρυθμίσεις πέρα από τα όρια των Μνημονίων. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή ο Κυριάκος να… πέσει στην ανάγκη της Φώφης και πολύ περισσότερο του Β. Λεβέντη. Ποιο είναι το εφιαλτικό σενάριο για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας; Το νέο κόμμα να καταγράψει ένα σοβαρό ποσοστό, αλλά να μην υπερβεί το όριο του 3%. Και ψηφοφόρους θα τους έχει κλέψει και βοήθεια μετά τις εκλογές δεν θα μπορεί να τους προσφέρει.

***

Κομμένος ο Τατούλης

Στις εκλογές του 2014 ο Π. Τατούλης εξελέγη περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι ωστόσο καθόλου βέβαιο ότι θα συμβεί το ίδιο και σε αυτές του 2019. Η κρίση που σοβούσε μήνες τώρα στις σχέσεις των δύο πλευρών έχει πάρει διαστάσεις… ρήξης. Προ ημερών, οι γαλάζιοι βουλευτές Πελοποννήσου, με προεξάρχοντα τον Αντ. Σαμαρά, κατέθεσαν κοινή ερώτηση με την οποία στρέφονταν κατά του κ. Τατούλη για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας.

Ήταν αυτό το πρώτο κρούσμα. Το δεύτερο καταγράφηκε την περασμένη Δευτέρα: Στην Πειραιώς κλήθηκαν για συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη όλοι οι περιφερειάρχες που είχαν τη στήριξη της παράταξης. Όλοι, πλην του κ. Τατούλη.

***

Παραμονές της συνάντησής του με τον Κυρ. Μητσοτάκη ο Β. Λεβέντης, περιφερόμενος στα Μέσα Ενημέρωσης (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις…), εξηγούσε τη… δυσκολία που έχει ο ίδιος, ως άνθρωπος του Κέντρου, να συνομιλεί με έναν Μητσοτάκη λόγω των γεγονότων της αποστασίας του 1965.

Η δυσκολία αυτή δεν τον εμπόδισε να συνεργαστεί με τη ΝΔ του Κων. Μητσοτάκη στις εκλογές του Ιουνίου 1989 και να κατέβει υποψήφιος στη Βʼ Αθηνών, σημειώνοντας παταγώδη αποτυχία (29ος σε 31 υποψήφιους). Δεν θα τον εμποδίσει, ως φαίνεται, μετά τις εκλογές να γίνει «δεκανίκι» ενός ακόμη Μητσοτάκη, αυτήν τη φορά του Κυριάκου.

***

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, ορισμένοι όμως κινούνται προ πολλού σε προεκλογικούς ρυθμούς. Και δεν είναι λίγοι. Πληροφορούμαι ότι ο Αργ. Ντινόπουλος -θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Βʼ Αθηνών- οργανώνει τη μία μετά την άλλη τις πολιτικές εκδηλώσεις, δέκα μόνο τους τελευταίους μήνες. Η τελευταία, προ ημερών, στην περιοχή του Αλίμου με θέμα τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, κ.ά., όπου ομιλητής ήταν και ο Σ. Καλεντερίδης.


Σχολιάστε εδώ