Με σημαία την καταστροφολογία πάει να καταλάβει την εξουσία ο Μητσοτάκης

Το τελευταίο διάστημα, τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, συμπεριλαμβανομένου και του Κυρ. Μητσοτάκη, διαγκωνίζονται σε… καταστροφικού τύπου προβλέψεις (προφητείες) για το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας, εντείνοντας κι άλλο το κλίμα ανησυχίας και βαθιάς απογοήτευσης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, ανεξαρτήτως τάξεων και κατηγοριών.

«Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και έξοδος στις αγορές, το 4ο Μνημόνιο θα είναι μονόδρομος», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας με έμμεσο τρόπο υπό αίρεση ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τις συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία και γενικότερα στη χώρα. «Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή», υπερθεματίζει σε κάθε ευκαιρία ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδ. Γεωργιάδης, θέλοντας να δώσει την αίσθηση ότι η καταστροφή έχει δρομολογηθεί και είναι αναπόφευκτη. Αίσθηση είχε προκαλέσει η προ καιρού δήλωσή του, με την οποία είχε επισημάνει ότι θα ήταν καλύτερα να μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν οι εκλογές, με το… επιχείρημα ότι ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές. Την ίδια στιγμή, άλλα γαλάζια στελέχη σπεύδουν -για προφανείς λόγους- να υποβαθμίσουν τη σημασία μιας ενδεχόμενης συμφωνίας της κυβέρνησης. «Ακόμη κι αν κλείσει σήμερα η συμφωνία, οι συνέπειες για τη χώρα είναι μεγάλες και συντριπτικές», επαναλαμβάνουν μονότονα, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν σαφές στους πολίτες ότι το κακό έχει ήδη συντελεστεί.

Στόχος της στρατηγικής της καταστροφολογίας που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι -όπως προαναφέραμε- κατά πρώτον να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Σε δεύτερο επίπεδο, επιχειρεί να περάσει στην κοινή γνώμη την αίσθηση ότι η ζημιά που έχει προκαλέσει στη χώρα η σημερινή κυβέρνηση είναι τεράστια και ανυπολόγιστη, που σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολλαπλά αδιέξοδα. Για να βγει την επομένη των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης και να εκστομίσει τη χαρακτηριστική -στις δεκαετίες ʼ80 και ʼ90- φράση: «Παραλάβαμε καμένη γη»! Προκειμένου να δικαιολογηθεί αφενός για τα σκληρά μέτρα που εφαρμόσει, πέραν αυτών που θα έχει συμφωνήσει (και αποδεχτεί) η σημερινή κυβέρνηση, και αφετέρου για το γεγονός ότι θα μπορεί να είναι συνεπής ως προς τις προεκλογικές εξαγγελίες του. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα κορυφαία στελέχη της παράταξης θα αναλάβουν να… αναδείξουν την καταστροφή που έχει γίνει σε κάθε τομέα, στοχοποιώντας συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη. Έστω κι αν η επιδείνωση που παρουσιάζεται στους περισσότερους τομείς δεν είναι αποτέλεσμα της τελευταίας διετίας αλλά των προηγούμενων χρόνων ή και δεκαετιών.


Σχολιάστε εδώ