Κόμμα στήνει και ο Αλέκος

Από χθες –1η Απρίλη– ξεκίνησε η… γέννα της Δημοκρατικής Ευθύνης, με υπότιτλο Συνείδηση στην Πολιτική, της οποίας γεννήτωρ είναι ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, που θήτευσε στο υπουργείο Οικονομικών μετά τον αδόκητο θάνατο του κορυφαίου πολιτικού Γιώργου Γεννηματά.

Το… πιστοποιητικό γεννήσεως επρόκειτο να υπογραφεί χθες, στο Ιδρυτικό Συνέδριο στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» (λεωφ. Συγγρού), στην ψηφοφορία που είχε προγραμματισθεί για τις 3 μ.μ. με κάλπη, για την ανάδειξη προέδρου και Γενικού Συμβουλίου. Και σήμερα στις 11 π.μ. θα συγκροτηθεί σε Σώμα και θα προχωρήσει στην εκλογή γραμματέα και Εκτελεστικού Συμβουλίου. Θα ακολουθήσει ο συντονισμός των Πολιτικών Τομέων και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων.

Για τη θέση του γραμματέα, που είναι το κύριο αξίωμα του νέου κόμματος, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι θα είναι ο 41χρονος δικηγόρος από τη Λάρισα Θωμάς Παπαλιάγκας.

Όπως τονίζουν άτομα που έχουν εμπλακεί στη δημιουργία του νέου κόμματος, η Δημοκρατική Ευθύνη θα αντιγράψει τη συνταγή των κομμάτων της Δυτικής Ευρώπης, άλλος θα είναι ο πρόεδρος, άλλος ο υποψήφιος πρωθυπουργός, άλλος ο γραμματέας. Θα έχει δε και αντιπρόεδρο.

Αυτά, και η συνέχεια στις κάλπες…


Σχολιάστε εδώ