Κλειστή για τους «3» η πόρτα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Την ίδια στιγμή μπαίνουν στην τελική ευθεία οι διεργασίες εν όψει του συνεδρίου. Στην πορεία προς το συνέδριο η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ιδίως η Φώφη Γεννηματά έχουν να διαχειριστούν ορισμένα καυτά ζητήματα. Συγκεκριμένα, το βασικότερο ακούει στο όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θέμα έχει προκύψει με το έμβλημα/σήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς έχει τεθεί και από τη ΔΗΜΑΡ και από άλλους ζήτημα να αντικατασταθεί ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ με άλλο έμβλημα, που θα συμβολίζει την ενότητα και την προσπάθεια για νέο ενιαίο φορέα στην Κεντροαριστερά.

Οι έντονες ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, η επανεμφάνιση Σημίτη, οι συνεχείς παρεμβάσεις του Γ. Στουρνάρα, η μετατροπή της πρωτοβουλίας των τριών πρώην υπουργών σε πολιτική κίνηση, κ.ά., επανέφεραν το ερώτημα σχετικά με το πού το πάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το πώς θα επιλέξει πλέον να κινηθεί πολιτικά. Δηλαδή, αν θα μείνει και θα παίξει με τους συσχετισμούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ ή αν θα βρει τρόπο να συμπράξει με την κινητικότητα που υπάρχει έξω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν μια αιφνίδια, κατʼ ιδίαν συνάντηση αμιγώς πολιτικού περιεχομένου την επομένη της ανακοίνωσης της κίνησης των τριών πρώην υπουργών (παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη), στην οποία και συζητήθηκαν από την τρέχουσα αξιολόγηση και την ευρύτερη πορεία της χώρας, ως την πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς το συνέδριο του Ιουνίου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια ζητήματα μάλλον έμειναν ανοικτά, πιθανότατα, όπως λένε, λόγω του ότι ο κ. Βενιζέλος πολύ προσεχτικά απέφυγε να τα κλείσει. Ξεκαθάρισε μεν πως δεν διαφωνεί με κεντρικές πολιτικές επιλογές, ωστόσο σημείωσε πως εξακολουθεί να έχει και τις δικές του πολιτικές απόψεις. Χωρίς να είναι κυρίαρχο στη συζήτηση, έγινε αναφορά και στο θέμα των ψηφοδελτίων και το τι θα πράξει επʼ αυτού ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια κατάληξη ή κάποια δέσμευση ή κάποια ξεκάθαρη επιθυμία για το τι τελικά θα γίνει (αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, αν θα μετακομίσει στο Επικρατείας κ.ά.).

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως στο σημερινό πολιτικό σκηνικό είναι αναγκαιότητα ο ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και με το επερχόμενο συνέδριο θα γίνει το πρώτο βήμα. Παρότι η ΔΗΜΑΡ ήταν παρούσα στις τρεις από τις πέντε εκδηλώσεις του νέου σχήματος, στελέχη του κόμματος αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό την κίνηση των «3», καθώς θεωρούν ότι ρίχνει νερό στον μύλο όσων μιλούν για «μαγαζάκια της Κεντροαριστεράς», ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις αναγκαίες αλλαγές για την ισχυροποίηση του πόλου της Κεντροαριστεράς.


Σχολιάστε εδώ