Καμμένος: Χέρι χέρι με τον Τσίπρα ως το τέλος…

Κινείται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή, αποφασισμένος να παράσχει μέχρι τέλους τη στήριξή του, παρά το αναπόφευκτο πολιτικό κόστος που θα επιφέρει η συναίνεσή του σε ένα ακόμη πακέτο επώδυνων μέτρων.

Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του επισημαίνει την ανάγκη να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η συνοχή της κυβέρνησης, διότι αν τυχόν… έρθουν οι επόμενοι η χώρα θα παραδοθεί πλήρως στους δανειστές. Ενδόμυχα ίσως αντιλαμβάνεται ότι μια αλλαγή πορείας αυτήν τη στιγμή ίσως αποδεικνυόταν ακόμη πιο επώδυνη πολιτικά τόσο για το κόμμα του όσο και για τον ίδιο προσωπικά. Άλλωστε υπάρχει το προηγούμενο του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ, που σε διαφορετικές χρονικές περιόδους συμμετείχαν σε μνημονιακές κυβερνήσεις κι όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν η δύναμή τους εξαερώθηκε. Πόσω μάλλον τώρα, στην περίπτωση των ΑΝΕΛ, που το ποσοστό τους κινείται πέριξ του 3% και ως επί το πλείστον κάτω από το όριο αυτό. Ο κ. Καμμένος καταλαβαίνει ότι λόγω της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν πολιτικό κόστος, όσο κι αν το εκλογικό τους σώμα δείχνει να είναι πιο συ­μπαγές από τα άλλα κόμματα. Γιʼ αυτό και με συγκεκριμένες κινήσεις και τακτικές προσπαθεί να περιορίσει ή και να καλύψει τις απώλειες. Με τις συχνές αναφορές στον Κ. Καραμανλή και στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων την περίοδο 2004-2009 επιχειρεί να μπει σφήνα στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ Μητσοτακικών και Καραμανλικών. Στοχεύει φυσικά στις ψήφους των τελευταίων, που δεν νιώθουν και τόσο ευπρόσδεκτοι στην παράταξη μετά την αλλαγή ηγεσίας. Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στα εθνικά θέματα, υιοθετώντας μάλιστα υψηλούς τόνους έναντι της Τουρκίας, απευθύνεται στους καθαρόαιμους δεξιούς ψηφοφόρους που λοξοκοιτούν προς την πλευρά είτε της Χρυσής Αυγής είτε της Νέας Δεξιάς του Φ. Κρανιδιώτη.

Τον ίδιο στόχο υπηρετούν οι συχνές εμφανίσεις του με στρατιωτική ενδυμασία. Οι συχνές αναφορές -ενίοτε αποθεωτικές- του κ. Καμμένου στον Ντ. Τραμπ υπηρετούν και αυτές έναν στόχο, που δεν είναι άλλος από το να προσεταιριστεί τη μερίδα των ψηφοφόρων, λαϊκιστών ή όχι, που βλέπουν με θετικό μάτι την πλήρη ανατροπή των πραγμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρεί ότι και στη χώρα μας υπάρχει πρόσφορο έδαφος και σπεύδει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να κάνει πίσω, παρά τις επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια που ακολουθούν τις δηλώσεις του για τον αμερικανό Πρόεδρο. Δεν δίστασε μάλιστα προ ημερών να μιλήσει για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αποφασίσουν ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο Ντ. Τραμπ δεν έχει δώσει το παραμικρό δείγμα αλληλεγγύης έναντι ουδενός.


Σχολιάστε εδώ