Κάνουν καλό οι «Μιχελογιαννάκηδες»…

Βέβαια, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης διέψευσε –κατά άλλους πήρε πίσω– τη φράση «εγώ δεν θα γίνω Μιχελογιαννά­κης» που είπε στην κλειστή σύσκεψη με βουλευτές οι οποίοι είχαν κληθεί για το πού το πάει η ΔΕΗ, που είχε πρωτοσέλιδη είδηση η «Ελευθερία του Τύπου». Θυμίζω ότι μια μέρα πριν ο Σκουρλέτης σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλούσε κανιβαλισμό το ξεπούλημα της ΔΕΗ, για να πάρει την επομένη την απάντηση από το Μαξίμου ότι «κανένας δεν είναι πιο αριστερός από τον πρωθυπου­ργό». Κάτι που ανάγκασε τον υπουργό να κάνει όπισθεν ολοταχώς, λέγοντας ότι θα πειθαρχήσει στην απόφαση της ηγεσίας.

Να προσθέσω και κάτι ακόμη που έχω από καλή πηγή: Ο κρητικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που στο Ηράκλειο τον φωνάζουν «ο γιατρός», και αυτό λέει πολλά, διαφωνεί με πολλές θέσεις της κυβέρνησης που έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όμως δεν βγήκε να πει ότι δεν συμφωνεί και να δημιουργήσει προβλήματα. Τα κρατάει μέσα του, γιʼ αυτό και λέει «όχι» στις προσκλήσεις που έχει από όλα σχεδόν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Τα λέει στις κλειστές συσκέψεις με τους υπουργούς και εκεί, με τις παρεμβάσεις και άλλων βουλευτών, γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν ελαφρύνσεις στα μέτρα που απαιτούν οι περιβόητοι «θεσμοί».

Να κλείσω με αυτό που είπε ο Σκουρλέ­της. Ότι «στελέχη των τεχνικών κλιμακίων είναι βαποράκια συμφερόντων». Κάπως… νωρίς το ανακάλυψες, Πάνο.


Σχολιάστε εδώ