Ισχυρός περιφερειακός πόλος στη ΝΑ Ευρώπη και στα Βαλκάνια ο Όμιλος ΕΛΠΕ

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει να συμβάλει αποφασιστικά στην ασφάλεια εφοδιασμού και την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων & υπηρεσιών, σε όλο το εύρος της ενεργειακής αγοράς και σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Ο κ. Στεργιούλης επεσήμανε ότι κυρίαρχο ζήτημα σήμερα για τον κλάδο αποτελεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής διύλισης, η οποία πλήττεται σημαντικά εξαιτίας του υψηλού κόστους συμμόρφωσης στις περιβαλλοντικές προδιαγραφές που θέτει η Ε.Ε., οι οποίες όμως δεν υφίστανται στις ανταγωνιστικές περιοχές όπως η Τουρκία, η Μέση Ανατολή και η ΝΑ Ασία. Ως αποτέλεσμα, όπως είπε, τα διυλιστήρια της ΝΑ Ευρώπης βιώνουν αδυσώπητο διεθνή ανταγωνισμό και η θέση τους καθίσταται ιδιαίτερα ευάλωτη.

Παράλληλα, ο Όμιλος, όπως είπε, πρωτοπορεί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εναλλακτικών ενεργειακών υποδομών στην χώρα μας.

Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ Γ. Γρηγορίου, μιλώντας στο 2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη ΝΑ Μεσόγειο, που έγινε στο Ηράκλειο, τόνισε ότι εάν ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες για την κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης για το «Οικόπεδο 2» ΒΔ της Κέρκυρας, τότε είναι εφικτή η εκτέλεση σεισμικών ερευνών στις αρχές του 2018, ενώ το ίδιο ερευνητικό σκάφος θα μπορέσει να συμπράξει και για τη διεξαγωγή γεωφυσικών ερευνών στη γειτονική «Περιοχή 1» βορείως του νησιού, αλλά και στο «Τεμάχιο 10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Ο κ. Γρηγορίου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην προσπάθεια για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση Υδρογονανθράκων στη χώρα μας.


Σχολιάστε εδώ