Ενοχλήθηκαν οι προστάτες του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ με την καταδίκη του!

Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της δυσφήμισης, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Ν. Στρόμπλος. Μάλιστα ο κ. Γεωργίου δεν τόλμησε καν να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο και τον καταδίκασε ερήμην.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014, όταν ο κ. Γεωργίου είχε αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ δελτίο Τύπου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με το οποίο καταφερόταν κατά της προηγούμενης διοίκησης της ΕΣΥΕ και συγκεκριμένα κατά του αείμνηστου καθηγητή Μ. Κοντοπυράκη και του Ν. Στρόμπλου, ισχυριζόμενος ότι έγιναν αλχημείες την περίοδο 2004-2009. Ο τελευταίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία τον δικαίωσε επιβάλλοντας ποινή 12μηνης φυλάκισης στον κ. Γεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η… γνωστή και μη εξαιρετέα Μ. Ξαφά, ενώ μετά την καταδίκη ήρθε η υποστήριξη για τον κ. Γεωργίου πέρα από τον Ατλαντικό και συγκεκριμένα από μια οργάνωση στατιστικολόγων. Όπου από τις ΗΠΑ… διαπίστωσαν ότι οι κατηγορίες εναντίον του κ. Γεωργίου είναι ευφάνταστες και δεν συνάδουν με τα γεγονότα!


Σχολιάστε εδώ