Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του «Ωνασείου» υπολειτουργεί

«Κύριε Διευθυντά,

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της εφημερίδας σας της 19ης Μαρτίου 2017 με τίτλο: ʽʽΣε κώμα κινδυνεύει να πέσει το Ωνάσειο, που σώζει ζωέςʼʼ, σας ενημερώνουμε ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο λειτουργεί απρόσκοπτα προς όφελος των ασθενών του και χαίρει άκρας υγείας!

Σχετικά με την αναφορά σας στην απόλυση ιατρών, ουδείς ιατρός που τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις και τον εσωτερικό κανονισμό του Νοσοκομείου απολύθηκε. Το παράδειγμα του ιατρού κ. Παυλίδη είναι ατυχές, διότι η θητεία του είχε λήξει και με απόφαση του ΔΣ δεν ανανεώθηκε. Τέλος, το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του Κέντρου εξακολουθεί να λειτουργεί και να νοσηλεύει αποτελεσματικά τα δύσκολα περιστατικά, εκ των οποίων τα περισσότερα στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης.Σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρό του Καθηγητή Δ. Νιάκα, σας γνωρίζουμε ότι “η κακοδιοίκηση και η αυταρχική συμπεριφορά” είναι λέξεις που δεν συνάδουν με την παρουσία του στα κοινά. Αντιθέτως, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και συνέπειας στην άσκηση των καθηκόντων του και η υιοθέτηση των ισχυρισμών του βουλευτή στερούνται σοβαρότητας, αφού το βιογραφικό του Προέδρου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πολιτική του είναι διαυγής και διάφανη στα δημόσια πράγματα και τυγχάνει της αποδοχής των συναδέλφων του. Περισσότεροι από 300 Καθηγητές, μεταξύ των οποίων 80 Καθηγητές Αʼ Βαθμίδας, υπέγραψαν για τη μετάκλησή του από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πριν από ένα έτος (Ν. 4009/2011, Άρθρο 16, παρ. 5), και όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται ουδείς μπορεί να επηρεάσει ένα τόσο μεγάλο σώμα εκλεκτόρων, πολύ δε περισσότερο το υπουργείο Υγείας. Τέλος, όσον αφορά το διοικητικό θέμα που προέκυψε με το Συμβούλιο της Επικρατείας, το θέμα έχει διευθετηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Καθηγητής Δ. Νιάκας».

Υπολειτουργεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό

Θα ευχόμαστε τα πράγματα στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» να ήταν όπως τα παρουσιάζει ο πρόεδρός του, όμως δυστυχώς άλλα λέει η πραγματικότητα. Και αυτό δεν είναι μόνο δική μας διαπίστωση από το ρεπορτάζ που έχουμε κάνει. Είναι και του Σωματείου των Εργαζομένων, που σε ανακοίνωσή του της 26ης Ιανουαρίου επισημαίνει: «Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του Κέντρου υπολειτουργεί μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις – απομακρύνσεις του Διευθυντή του Τμήματος κ. Αζαριάδη και του υποδιευθυντή κ. Μητρόπουλου, αλλά και την προκλητική αδιαφορία της Διοίκησης και του Συντονιστή του ΚΔΧ Τομέα», με τέσσερα από τα δωμάτια του ΠΚΧ να έχουν μετατραπεί σε ενηλίκων, όταν είναι το μοναδικό ΠΚΧ στην Ελλάδα όπου οι μικροί ασθενείς νοσηλεύονται δωρεάν. Και αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος όγκος των περιστατικών καταλήγει σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο, το οποίο στελεχώνεται με αποχωρήσαντες ιατρούς από το «ΩΚΚ».

Έχει ξαναγίνει μετάκληση;

Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα της μετάκλησής σας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών:

1) Έχει ξαναγίνει ποτέ αυτή η διαδικασία, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο να μετατάσσεται κάποιος στην Ιατρική Σχολή; Κι αν ναι, πόσες φορές; Γνωρίζουμε ότι έχει γίνει μία μόλις φορά για ετήσια μετάκληση και αφορούσε καθηγητή Ιατρικής Σχολής του εξωτερικού.

2) Ποιο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής σάς κάλεσε; Το αρμόδιο Εργαστήριο Επιδημιολογίας και Υγιεινής ποια στάση είχε;

3) Πόσοι συγκεκριμένα καθηγητές της Ιατρικής Σχολής υπέγραψαν τη μετάκλησή σας; Και πόσους προβλέπει ο νόμος;

Ως προς το κρισιμότατο θέμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ακύρωσε την αποπομπή δύο μελών του ΔΣ του «Ωνασείου» και αρνηθήκατε να εφαρμόσετε την απόφαση διά της μη συνεδρίασης του ΔΣ εδώ και τρεις μήνες, αποφεύγετε να πείτε την παραμικρή λέξη, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας, με τη… διευκρίνιση ότι «το θέμα έχει διευθετηθεί από το υπουργείο Υγείας». Ποια είναι αυτή η διευθέτηση; Είναι δυνατόν να μην τη γνωρίζετε; Έχει συνεδριάσει το ΔΣ μετά την απόφαση του ΣτΕ και με ποια σύνθεση;

Και κάτι ακόμη, ειλικρινά κάνει εντύπωση ο… αυτοθαυμασμός σας. Ο υπογράφων την επιστολή «Πρόεδρος του ΔΣ, Καθηγητής Δ. Νιάκας» να υμνεί στην επιστολή του τον «Πρόεδρο του Ωνασείου, Καθηγητή Δ. Νιάκα»! Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί…


Σχολιάστε εδώ