Τους πρώην υπουργούς βάζουν στην Εξεταστική για την Υγεία

Κάτι που, πέραν των άλλων, αποκαλύπτει τον προβληματισμό και την ανησυχία που υπάρχει στα ηγετικά κλιμάκια ως προς το αποτέλεσμα που θα έχουν οι διεξοδικοί έλεγχοι από το Κοινοβούλιο. Κι όλα αυτά λίγα μόνο 24ωρα μετά την επίδειξη ψυχραιμίας και γενναιότητας -«δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» ή «η κυβέρνηση θα πέσει μέσα στον λάκκο που σκάβει για τη Νέα Δημοκρατία». Κι αφού στο μεταξύ είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στις εξεταστικές επιτροπές.

Είναι προφανές ότι την ηγεσία της παράταξης ανησυχεί ιδιαιτέρως η Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, όπου στο μικροσκόπιο θα βρεθεί η περίοδος 2012-2014 και συγκεκριμένα προβεβλημένα σήμερα στελέχη, όπως ο Άδ. Γεωργιάδης και ο Μ. Βορίδης, οι οποίοι είχαν διατελέσει υπουργοί.

«Ο κ. Τσίπρας στήνει Εξεταστική μόνο για μένα», παραδέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης και απείλησε ότι αν τελικά συγκροτηθεί θα αποκαλύψει επιβαρυντικά στοιχεία για την περίοδο 2015-2017, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει για ποιον λόγο δεν τα έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα . Οι διαβεβαιώσεις του κ. Γεωργιάδη ότι στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας δεν υπήρξε ουδέν μεμπτόν δεν φαίνεται να καθησυχάζουν στον μέγιστο βαθμό τις ανησυχίες που υπάρχουν στο στενό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη. Κι ο λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια γύρω από τον χώρο της Υγείας υπάρχει μόνιμα μια αιθαλομίχλη σκανδάλων, με αποτέλεσμα αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων (προμήθειες μηχανημάτων, φαρμάκων κ.ά.) να έχουν στη συνείδηση των πολιτών ταυτιστεί με τη σπατάλη και τις μίζες.

Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι αν η Εξεταστική Επιτροπή δεν φέρει στο φως αδιάσειστα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν το πάρτι που γινόταν επί δεκαετίες στον χώρο της Υγείας, πολύ δύσκολα θα πειστούν οι πολίτες. Αντίθετα, θα επικρατήσει η θεωρία περί συγκάλυψης, που θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική με δεδομένη την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ορίσει ως μέλη της Επιτροπής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας τους Άδ. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη και Μ. Σαλμά. Και οι τρεις κατείχαν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά, οπότε θα έχουμε το παράδοξο… οι ελεγχόμενοι να είναι ταυτόχρονα και ελεγκτές!

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει διεύρυνση (μέχρι και σήμερα) της χρονικής περιόδου που θα διερευνήσει η Εξεταστική. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση απορρίψει το αίτημα, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για τον κ. Μητσοτάκη να αποχωρήσει, καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα για σκοπιμότητα και απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.


Σχολιάστε εδώ