Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Το θέμα το έβαλαν κάποια δικά σου «παιδιά», κάποιοι που θέλουν να απεξαρτηθούν από εκείνον τον ήλιο, που τους έκανε γνωστούς και πήραν υπουργεία. Σίγουρα για να θέλουν τόσο πολύ να σβήσει ο ήλιος, θα έχουν βρει άλλες αγάπες, ίσως προς τα δεξιά.

***

Στρατήγης κατά Σαμαρά

«Έβλαψε ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, κατά την άποψή μου, την εικόνα της ΝΔ και του ίδιου», γράφει σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» ο πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Στρατής Ε. Στρατήγης και επισημαίνει τα εξής:

«Με μερικούς ακραίους δεξιούς προσωπικούς συμβούλους, αναδεικνύει λαϊκιστές βουλευτές της ΝΔ στις εκλογές του 2012. Ακολουθούν λάθη: το άκομψο ʽʽμαύροʼʼ στην ΕΡΤ τον Ιούνιο 2013 στη συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μόνο με το ΠΑΣΟΚ επί Ε. Βενιζέλου το 2014, αντικαθιστούν τον ΦΑΠ με τον πιο άδικο ΕΝΦΙΑ και εξοργίζουν την ίδια την εκλογική τους βάση και τέλος, υποτιμώντας αμφότεροι την εκρηκτική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ από 5,04% το 2009 σε 16,78% το 2012, του παραδίδουν την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015».

***

Άνεργα πάνω από έναν χρόνο 500.000 άτομα!

Κόντρα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι μειώθηκε η ανεργία είναι τα επίσημα στοιχεία. Τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν σε σχέση με τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά 7.148, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση κατά 0,77%. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι περίπου 500.000 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργα. Συγκεκριμένα, από τους 936.110 που ήταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο, έναντι 928.962 τον Ιανουάριο, το 53,78% είναι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο του ενός χρόνου!

***

Φρένο στα αυθαίρετα πρόστιμα της Εφορίας βάζει το ΣτΕ

Πάλι καλά που υπάρχει και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που έχει γίνει ο φύλακας άγγελος του πολίτη, ο οποίος στα χρόνια της αιματηρής κρίσης έχει χάσει όλα τα δικαιώματά του. Με προχθεσινή του απόφαση τραβάει το… αυτί των φοροελεγκτικών μηχανισμών. Συγκεκριμένα, η πενταμελής σύνθεση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πριν από τον καταλογισμό προστίμων για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων πρέπει να καλείται προς ακρόαση ο φορολογούμενος, που σημαίνει τέρμα οι αυθαιρεσίες και η τακτική τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

***

Κόμμα φτιάχνει και η Ραχήλ

Ποιες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και ποια αξιολόγηση; Ποιο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο και ποιος ISIS; Αλλού συμβαίνουν συγκλονιστικά γεγονότα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται στο Ηράκλειο η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, η επονομαζόμενη και… «Μπουμπουλίνα της Πέλλας», όπου σήμερα (Σάββατο) επρόκειτο να κάνει την ανακήρυξη νέου πολιτικού φορέα υπό τον τίτλο «Μέτωπο Νίκης». Κι αυτό όχι σε κάποια αίθουσα ξενοδοχείου, συλλόγου κ.λπ., αλλά έξω από το Σπήλαιο του Μελιδονίου. Η αρχική σκέψη η εκδήλωση να γίνει εντός του σπηλαίου εγκαταλείφθηκε γρήγορα… υπό τον φόβο των κατολισθήσεων. Νωρίτερα «θα αποτιμήσει φόρο τιμής στα Κόκκαλα των ηρώων που αρνήθηκαν να παραδοθούν στους Οθωμανούς κατακτητές», όπως επί λέξει αναφέρεται στο πρόγραμμά της.


Σχολιάστε εδώ