Συνελήφθη πρόεδρος διαμερίσματος γιατί έδωσε άδεια σε κατάστημα!

Μετά τη μήνυση, αστυνομικοί πήγαν στα γραφεία του διαμερίσματος, πέρασαν χειροπέδες στην πρόεδρο και την πήγαν στην Ασφάλεια, όπου έπειτα από ώρες πήγε στον εισαγγελέα μαζί με άλλους κρατούμενους και πήρε τακτική δικάσιμο!

Το ερώτημα είναι γιατί με τέτοια ευκολία και για ψύλλου πήδημα μεταχειρίζονται οι αστυνομικοί τους αιρετούς σαν… κακούργους. Δεν θα έπρεπε αν οι κατηγορίες είναι τέτοιου είδους ή για άλλα τυπικά αδικήματα να έχουν οι κρατούμενοι μια καλύτερη μεταχείριση; Και, βέβαια, πάντα θα πρέπει να έχουμε υπʼ όψιν μας ότι η ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής παραπέμπει σε άλλες (σ.σ.: Μαύρες θα λέγαμε) εποχές… Έπειτα απʼ αυτό, βέβαια, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να μην εγκρίνουν τα διαμερίσματα καμιά άδεια για κατάστημα όταν υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους.

***

• Κουίζ: Ποιος πρώην πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης του Πειραιά μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να… διπλασιάσει τον μισθό του; Και μάλιστα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εν λόγω επιχείρησης; Λεπτομέρεια: Αυτός ο εξαιρετικός κύριος βγαίνει τώρα και ασκεί δριμεία κριτική που οι απολαβές του είναι περίπου 3,5 φορές κάτω από εκείνες που είχε καθορίσει για δικές του! Μάλλον εδώ… κολλάει εκείνο που έλεγαν οι αρχαίοι: Αιδώς, Αργείοι!

• Κρητική στον δήμαρχο άσκησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσος Κάρλες γιατί στα έργα που εγκαινιάζει δεν αναφέρει τους προκατόχους του που τα ξεκίνησαν. Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν αρέσκεται να κάνει εγκαίνια, αφού πιστεύει πως τα όποια έργα γίνονται δεν είναι ανάγκη να διαφημίζονται γιατί είναι το αυτονόητο που πρέπει να κάνει μια Δημοτική Αρχή. Πάντως, όπως υπογράμμισε, στα όποια εγκαίνια κάνει, πάντα αναφέρει ποιοι προκάτοχοί του τα ξεκίνησαν, όπως πριν από δέκα μέρες στο Βʼ ΚΑΠΗ, στο Άγαλμα της Μητέρας, το οποίο είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που στην ομιλία του το τόνισε εμφατικά.

• Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου είχαν ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Νίκος Διαμαντής. Στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος έθεσε το θέμα της συμμετοχής του υπουργείου Πολιτισμού στην προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο και την περιφέρεια για την οικονομική στήριξη του Δημοτικού Θεάτρου. Η κ. Κονιόρδου πάντως ξεκαθάρισε πως… λεφτά δεν υπάρχουν και παρέπεμψε στο… μέλλον.

• Στο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο η Ράλλειος, στη γωνία Μπουμπουλίνας και Καραΐσκου, θα στεγαστεί το 13ο Λύκειο Πειραιά. Στη συνέχεια η Επιτροπή Καταλληλότητας θα το επιθεωρήσει κι αν κριθεί -όπως αναμένεται- κατάλληλο, τότε θα γίνει η μεταφορά του σχολείου…

• Μεγάλη επιχείρηση αποκατάστασης της πλατείας Οδησσού με την εκδίωξη των παράνομων λαθρέμπορων – μικροπωλητών ή και προσφύγων που εμπορεύονται τα είδη που τους προσφέρουν οι διάφορες ΜΚΟ και τα σωματεία για να καλυτερέψουν τις συνθήκες της ζωής τους έκανε την περασμένη Κυριακή η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία. Σε μια ώρα η πλατεία είχε… καθαρίσει και η τάξη ήταν υποδειγματική. Μόλις έφυγαν όμως οι αστυνομικοί, οι λαθρέμποροι επανήλθαν. Θα πρέπει να γίνονται τακτικά τέτοιες ενέργειες για να καθαρίσει οριστικά η πλατεία. Αν οι κάθε λογής παράνομοι γνωρίζουν πως οι έλεγχοι θα είναι τακτικοί δεν θα πλησιάζουν την πλατεία. Μπορεί όμως η αστυνομία με τις τόσες ελλείψεις να διαθέτει κάθε λίγο προσωπικό για τέτοιες επιχειρήσεις; Αυτό είναι το ζητούμενο…

• Να είναι διακριτός ο ρόλος μεταξύ δήμου και χορηγών ζήτησε ο σύμβουλος του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας η πόλη μας» Δ. Γκερλές. Συγκεκριμένα, όπως είπε, θα πρέπει να έχει ο δήμος την πρωτοβουλία και να ακολουθεί ο χορηγός. Τόνισε επίσης ότι ο δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει το Στρατόπεδο Σακελλίωνα αλλά και κάποια στρέμματα από το παλιό εργοστάσιο του πρώην ΣΠΑΠ στα Καμίνια ή το εργοστάσιο Δετσίνα.

Ο δήμαρχος, απαντώντας, είπε ότι είναι δικαίωμα του συνδυασμού που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να μη θέλει να συνδράμει ο Μαρινάκης τον δήμο. «Εμείς όμως», συνέχισε, «θέλουμε ανθρώπους να μας βοηθούν. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους». «Ωστόσο», είπε ο κ. Μώραλης, «δεν άκουσα ποτέ τον συγκεκριμένο συνδυασμό να αντιδράσει στο παρελθόν, που άλλοι πλοιοκτήτες -και μπράβο τους- όπως ο κ. Λασκαρίδης, βοηθούσαν τον δήμο. Φαίνεται ότι μόνο η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενοχλεί. Κι ας είναι ο πρόεδρός του συνάδελφός σας, δημοτικός σύμβουλος.

Όσο για το Στρατόπεδο Σακελλίωνα, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να παραχωρήσει τον χώρο στον δήμο, η σημερινή το απέκλεισε. Και μάλιστα ο κ. Ζησιμάτος, πρόεδρος της Επιτροπής Αξιοποίησης της περιουσίας των ΕΔ, μας είπε πως αν δεν υπάρξει μια δραστηριότητα που να αποφέρει χρήματα για το υπουργείο Άμυνας, δεν το συζητάει». «Ωστόσο», κατέληξε ο δήμαρχος, «εμείς, είτε σας αρέσουν οι χορηγίες είτε όχι, θα συνεχίσουμε να προγραμματίζουμε αθλητικά έργα στην πόλη, όπως το σκοπευτήριο, που θα γίνει σε κάποιο σημείο του Εʼ Διαμερίσματος».

• Εβδομήντα τροπολογίες πέρασαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή και πολλές αφορούσαν διορθώσεις του νόμου που προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι που κατέχουν θέσεις στο Δημόσιο ή στους δήμους ή στις δημοτικές επιχειρήσεις, ασχέτως αν μισθοδοτούνται από τις θέσεις αυτές, θα χάνουν τη σύνταξή τους. Ενώ όμως εξαιρέθηκαν από τον νόμο μέλη του ΕΣΡ, οι ΠΕΣΥάρχες και άλλες κατηγορίες, οι αιρετοί, παρά τις παραστάσεις της ΚΕΔΕ, δεν εξαιρέθηκαν! Έτσι, από δω και πέρα, κανένας συνταξιούχος δεν θα θέλει να ασχοληθεί με την ΤΑ. Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Τάκης Αβραμίδης και έκανε αίσθηση στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς κανένας σχεδόν δεν είχε κατανοήσει τις… παρενέργειες του νόμου Κατρούγκαλου.


Σχολιάστε εδώ