Ο άγνωστος κύριος Φλιν και οι σχέσεις του με την Τουρκία, τη Ρωσία και τον Τραμπ
Πριν από λίγες ημέρες, οι επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν από το FBI και τον Λευκό Οίκο τα έγγραφα για τις επαφές του Φλιν με τη Ρωσία, την Τουρκία κ.ά.
Ο Φλιν (αντιστράτηγος εν αποστρατεία) ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, είχε ζητήσει τη φυλάκιση της Χίλαρι Κλίντον, είχε χαρακτηρίσει τον Μπαράκ Ομπάμα ως ψεύτη, που δεν είχε σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους και το όνομά του είχε ακουστεί για τη θέση του υπουργού Άμυνας.
Τον περασμένο μήνα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του αμερικανού Προέδρου, 24 μέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, όταν έγινε γνωστό ότι είχε συζητήσει το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας με τον ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, προτού ο Τραμπ αναλάβει την Προεδρία, ενώ την ίδια ώρα είχε δηλώσει το αντίθετο στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος τον υπερασπίστηκε για αυτό δημόσια.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον Φλιν να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Ακόμα είχε τονίσει ότι η παραίτηση σήμαινε πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.
Ο Φλιν όμως δεν είχε σχέσεις μόνο με τη Ρωσία αλλά και με την Τουρκία.
Η εταιρεία του Flynn Intel Group είχε λάβει για το 2016 πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια από την ολλανδική συμβουλευτική εταιρεία Inovo του Τούρκου Εκίμ Αλπτεκίν, ο οποίος συνδέεται με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Σκοπός ήταν να κάνει έρευνες για τον αυτοεξόριστο Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στην Πενσιλβάνια και κατηγορείται από τον Ερντογάν για την απόπειρα του πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.
Μάλιστα, την ημέρα των αμερικανικών εκλογών, στις 8 Νοεμβρίου, ο Φλιν δημοσίευσε στην εφημερίδα «The Hill» ένα άρθρο με τίτλο «Η σύμμαχός μας Τουρκία βρίσκεται σε κρίση και έχει ανάγκη τη στήριξή μας». Σε αυτό χαρακτήριζε τον Γκιουλέν ως ακραίο ισλαμιστή και Οσάμα Μπιν Λάντεν της Τουρκίας, γιʼ αυτό, προσέθετε, οι αμερικανικές αρχές έπρεπε να τον εκδώσουν.
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο αμερικανός Πρόεδρος δεν γνώριζε πως ο Φλιν είχε αναλάβει τέτοιο έργο όταν τον επέλεγε για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, μια θέση που θα του έδινε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα αλλά και θα του επέτρεπε να πρωταγωνιστεί στη χάραξη της πολιτικής ασφάλειας της χώρας.