Νέος, ωραίος και με σεξιστική διάθεση…

Από την άλλη, δεν είναι δυνατόν να μην τιμωρηθεί τώρα παραδειγματικά, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν ευεργετικό για την παραπέρα (αναμενόμενη σημαντική) καριέρα του. Το ζητούμενο είναι να θυμάται την τιμωρία και μαζί τη χειρονομία, για την οποία -προσέξτε- δεν μετάνιωσε, ενώ δεν δέχτηκε ότι θέλησε να προσβάλει τον πάγκο της ομάδας του Πανιωνίου (σύλλογο τον οποίο, κατά τα άλλα, σέβεται και τιμά – σκεφθείτε τι άλλο θα έδειχνε ο νεαρός αν δεν τιμούσε τον αντίπαλο…).

Η σιγή ασυρμάτου, στο μεταξύ, από τον συνήθως λαλίστατο παράγοντα Νίκο Ζαμάνη του Πανιωνίου βάζει σε σκέψεις τους αντικειμενικούς παρατηρητές για δύο λόγους. Πρώτον, η συμπεριφορά του Πέλκα και δεύτερον η σφαγή από τη διαιτησία του Στυλιάρα, ο οποίος αρνήθηκε γκολ στην ομάδα από τη Νέα Σμύρνη, λόγω (ανύπαρκτου) οφσάιντ, το οποίο υπέδειξε ο δεύτερος βοηθός. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Ζαμάνης δέχτηκε πως το μυστικό πλέον στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι τόσο η συμπεριφορά του διαιτητή όσο των βοηθών, οι οποίοι -προφανώς- βρέθηκαν στη λίστα της μεγάλης ποδοσφαιρικής κατηγορίας επειδή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη ή επειδή έτσι γουστάρουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιφέρειάς τους. Γνωστά είναι αυτά τα πράγματα στη λεγόμενη ποδοσφαιρική πιάτσα.

Να δούμε πώς θα αντιδράσει η ΕΠΟ στο αντιαθλητικό «παιγνίδι» του Πέλκα, για το οποίο οι κανονισμοί αναφέρουν επιβολή ποινής τριών ή τεσσάρων αγωνιστικών, αν και η πιο σκληρή τιμωρία είναι αυτή που θα ακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή στην περαιτέρω καριέρα του. Θυμάμαι, παλιά, έναν λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, τον Ανδρεούτσι. Αυτό το καλόπαιδο, σε αγώνα ντέρμπι στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, πέτυχε ένα γκολ και το πανηγύρισε σπεύδοντας σε μια γωνιά της κερκίδας όπου βρίσκονταν «τεθλιμμένοι» οπαδοί της αντίπαλης ομάδας. Πώς πανηγύρισε; Κατέβασε το σορτσάκι του και σε μεγαλοπρεπή ρόλο επιδειξία μόστραρε τα αίσχη του.

Οι Βαρδινογιάννηδες, που σέβονταν κατά κάποιον τρόπο κάποια πράγματα, δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να δικαιολογήσουν τον παίκτη τους (αφού δεν πρόλαβαν να λογοκρίνουν τις επίμαχες φωτογραφίες…) και με συνοπτικές διαδικασίες του έδωσαν το διαβατήριο στο χέρι και ένα χαρτζιλίκι αντί πλήρους αποζημίωσης (όπως είχε ακουστεί τότε…).

[email protected]


Σχολιάστε εδώ