Και γεφυροποιός η Ντόρα

Ήταν εκείνη που, με δική της πρωτοβουλία (σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη), συναντήθηκε με τον Κ. Καραμανλή, στον οποίο και εγγυήθηκε ότι στο εξής η στάση της επίσημης Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πρόσωπό του θα είναι εντελώς διαφορετική. (Κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου…)

Επίσης, ήταν εκείνη που -όπως τονίζει στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις της- έκλεισε το ραντεβού του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Β. Μεϊμαράκη.

Τώρα, μη φανταστεί κανείς ότι η Ντόρα αγάπησε ξαφνικά τους Καραμανλικούς (δεν έχει ξεχάσει τη στάση που είχαν τηρήσει στις εσωκομματικές του 2009…). Είναι ο φόβος του… Σαμαρά που την αναγκάζει να κάνει όσα κάνει, αφού θεωρεί ότι αν του δοθεί η ευκαιρία, ο πρώην πρωθυπουργός θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Κυριάκου. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι μόνοι που μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα είναι οι Καραμανλικοί.

***

Ένα από τα τρία-τέσσερα πράγματα που συμφώνησαν Κυρ. Μητσοτάκης και Β. Μεϊμαράκης στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας ήταν να… βλέπονται συχνότερα. Να μη μεσολαβήσουν δηλαδή οκτώ μήνες ως την επόμενη φορά που θα βρεθούν, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Με το σκεπτικό ότι σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι φυσικό να ανακύπτουν ζητήματα, να προκαλούνται παρεξηγήσεις. Το άλλο που συμφώνησαν είναι η μεταξύ τους επικοινωνία να είναι άμεση και να μη γίνεται μέσω τρίτων, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν. Ο κ. Μεϊμαράκης θα τηρήσει, όπως τονίζει, τη συμφωνία…

***

Στις επόμενες εκλογές οι εν ενεργεία βουλευτές όσο και οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αʼ Αθηνών ίσως βρουν μπροστά τους έναν «αντίπαλο» που δεν τον είχαν υπολογίσει και συγκεκριμένα τον Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος μετά την αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση Βατοπεδίου είναι πολύ πιθανό να θέλει (θέλει όντως…) να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική. Το ερώτημα είναι αν ο Κυρ. Μητσοτάκης θα πάρει το ρίσκο να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Μπορεί η δικαιοσύνη να τον αθώωσε, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα τον αθωώσει και η κοινωνία.


Σχολιάστε εδώ