Επί του πιεστηρίου

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να θρονιαστούν στον Λευκό Οίκο τα μέλη της οικογένειας Τραμπ και, άμʼ έπος, άμ’ έργον, άρχισαν να στήνουν δουλειές για την πάρτη τους. Με πρώτο τον γαμπρό. Όπως γράφτηκε στις ξένες εφημερίδες, ο Τζάρεντ Κούσνερ διαπραγματεύεται την πώληση, αντί 400 εκατ. δολαρίων, ενός ουρανοξύστη στην Anbang Insurance Group, έναν κινεζικό όμιλο που τον ελέγχουν οικογένειες ανώτατων αξιωματούχων του Κομμουνιστικού Κόμματος!

***

Τα πήρε στο κρανίο ακόμη και η «Καθημερινή» με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, μπροστά στους οποίους τύφλα να ʼχει ο Σάιλοκ. «Υπάρχει και ένα όριο στον κυνισμό όσων βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα πείραμα σε εξέλιξη».

Σωστό, μόνο που άργησε να το καταλάβει η καλή εφημερίδα.

***

Άλλοι έχουν το όνομα κι άλλοι τη χάρη. Μας έχουν κάνει βούκινο ότι οι Έλληνες τρώμε τα λεφτά τους, ότι είμαστε τεμπέληδες, κομπιναδόροι και αρπακτικά. Όμως, υπάρχει Θεός… Οι Γάλλοι τελικά είναι οι… επιστήμονες. Βάζουν το χέρι στο μέλι από υπουργοί μέχρι και υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, όπως, καλή ώρα, ο κ. Φιγιόν, που ως υπουργός είχε τακτοποιήσει τη γυναίκα και την κόρη του και πληρώνονταν από το Δημόσιο ενώ ήταν στην υπηρεσία του συζύγου και μπαμπά. Αμ ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος είχε προσλάβει τις δύο ανήλικες θυγατέρες του σε κοινοβουλευτικές θέσεις κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους και αναγκάσθηκε να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη της κομπίνας; Για να μην πούμε για την άλλη διδάξασα, τη Λαγκάρντ, που ακόμη την κυνηγάει η Γαλλική Δικαιοσύνη…

Κατά τα άλλα, τους φταίνε οι Έλληνες.


Σχολιάστε εδώ