Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ρουάντα ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ότι ιερείς και πιστοί πήραν μέρος στη σφαγή 800.000 μελών της μειονότητας των Τούτσι και των μετριοπαθών Χούτου.

Ορισμένες από τις χειρότερες σφαγές κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας διαπράχθηκαν σε εκκλησίες και ιεραποστολές, όπου είχαν προσφύγει για προστασία οι Τούτσι.

Το 2006 δικαστήριο του ΟΗΕ είχε καταδικάσει έναν πρώην καθολικό ιερέα σε κάθειρξη 15 ετών διότι είχε δώσει εντολή σε μπουλντόζες να ισοπεδώσουν μια εκκλησία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2.000 άτομα που κρύβονταν μέσα.

Δυστυχώς, τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ιστορία έχουν γίνει εν ονόματι της θρησκείας…

• Στην 87η θέση στον κατάλογο των πιο ευτυχισμένων χωρών βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2017, την οποία πραγματοποιεί το Δίκτυο Βιώσιμων Αναπτυξιακών Λύσεων (SDSN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012.

«Ευτυχισμένες χώρες είναι εκείνες όπου παρατηρείται μιας υγιής ισορροπία ευημερίας, όπως συνηθίζεται να μετριέται αυτή, και κοινωνικού κεφαλαίου, δηλαδή ένας υψηλός βαθμός εμπιστοσύνης στην κοινωνία, χαμηλό ποσοστό ανισότητας και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Τζέφρι Σακς, διευθυντής του SDSN και ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάζοντας αυτόν τον ορισμό και πάλι υψηλά μας βλέπω…

Ακόμη κρατάμε και αισιοδοξούμε…

• Επιδημία διορισμών συγγενών γάλλων πολιτικών σε έμμισθες κρατικές θέσεις. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου, που παραδέχθηκε ότι διόρισε και τις δύο του κόρες σε κοινοβουλευτικές θέσεις ενώ ήταν ακόμα μαθήτριες και μετά φοιτήτριες, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Τουλάχιστον, μετά την αποκάλυψη πα­ραιτήθηκε…

• Ο χορός της διαφθοράς καλά κρατεί στην «άμωμη» τραπεζική τακτική της Γερμανίας.

Αμφιβόλου προέλευσης μεταφορές χρη­μάτων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης διεκπεραίωσαν τουλάχιστον 27 γερμανικές τράπεζες, ενώ το μεγαλύτερο ποσό διαχειρίστηκε η Commerzbank, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung». Στην ουσία πρόκειται για ποσά που προέρχονται από τη Ρωσία, τα οποία ξέπλεναν γερμανικές τράπεζες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στους λογαριασμούς γερμανικών τραπεζών μπήκαν 66,5 εκατ. δολάρια.

Μα, παράνομες και παράτυπες τακτικές στην υγιή τραπεζική αγορά της Γερμανίας;

Και ακόμη προσπαθούν να μας πείσουν, και μας κουνούν και το δάκτυλο, ότι η διαφθορά γεννήθηκε και κατοικεί στην Ελλάδα.

• Χρειάστηκε να δώσει συνέντευξη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου για να μάθουμε και εμείς ότι άλλαξε η στρατηγική μας στον τρόπο της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Άσκησε μάλιστα κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις υποστηρίζοντας ότι κακώς επικεντρώθηκαν στη νομική διεκδίκησή τους.

Η κ. Κονιόρδου μας ενημέρωσε από την Αμερική ότι εγκαταλείπεται η νομική οδός της διεκδίκησης, που υπήρξε και η βασική αιτία άρνησης της βρετανικής πλευράς. Ενώ τώρα, μέσω της διπλωματικής οδού, θα αποκατασταθεί σταδιακά κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης… και οι Βρετανοί θα τρέξουν να μας επιστρέψουν τα γλυπτά…

Ας μη σχολιάσουμε τις ελπίδες της κυρίας υπουργού…

• Το διαβάσαμε και αυτό. Ινδικό δικαστήριο δικαίωσε αγρότη από το βόρειο κρατίδιο Παντζάμπ, στην αντιδικία του με την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων, και έ­βγαλε απόφαση να δοθεί στον αγρότη ως αποζημίωση μια αμαξοστοιχία και η κυριότητα του ακινήτου που στεγάζεται το σταθμαρχείο…

• Με τίποτα δεν θα ήθελα να είμαι μέσα στο αεροπλάνο θυγατρικής εταιρείας της εθνικής εταιρείας αερομεταφορών της Αργεντινής την περασμένη εβδομάδα.

Σε πρωινή πτήση, αεροπλάνο της εται­ρείας υποχρεώθηκε να κάνει κύκλους στον αέρα έως ότου απαντήσει κάποιος από τον πύργο ελέγχου της επαρχίας Λα Ριόχα και να δώσει το «ok» για να προσγειωθεί. Χρειάσθηκε να περάσουν οκτώ λεπτά μέχρι να απαντήσει ο ελεγκτής στον πύργο ελέγχου.

Βλέπετε, ήταν πρωί και δεν είχε πιει ακόμη το γάλα του…

• Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι η Ιβάνκα Τραμπ απέκτησε γραφείο στη δυτική πτέρυγα και πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες και κυβερνητική τηλεφωνική συσκευή.

Διαβεβαίωσε όμως ότι δεν θα αποκτήσει κυβερνητικό τίτλο και θα δουλεύει χωρίς μισθό…

Ας μην ανησυχούν οι Αμερικανοί λοιπόν. Δεν θα τους κοστίζει τίποτε…

• Το τερμάτισε η κ. Σία Αναγνωστοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook, απαντώντας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι χώρες του Νότου έφαγαν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποτά και σε γυναίκες. Υπέγραψε την απάντησή της ως «μια @τάνα του Νότου».

Και να σκεφθεί κανείς ότι η κ. Αναγνωστοπούλου –που είναι και πανεπιστημιακός- ήταν υφυπουργός Παιδείας.

• Πολύ σωστά έκανε η ΝΔ και «παραί­τησε» τον πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για το σεξιστικό σχόλιο που ανέβασε στο Facebook για την κ. Αναγνωστοπούλου.

Απορία της στήλης: Ο τομέας γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ και η Γενική Γραμματεία Ισότη­τας δεν ενοχλήθηκαν από τον χαρακτηρισμό @τάνες που χρησιμοποίησε η πανεπιστημιακός για τις γυναίκες του Νότου;

• Σε επίκαιρες ερωτήσεις απαντούσαν υπουργοί στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Στα υπουργικά έδρανα καθόταν σύμβουλος υπουργού φορώντας γυαλιά ηλίου.

Προφανώς δεν άντεχε τη λάμψη του έργου της κυβέρνησης.

• Οι «Times» του Λονδίνου προτείνουν στους αναγνώστες τους την Ιθάκη, την πατρίδα του Οδυσσέα, ως ιδανικό προορισμό για περπάτημα στη φύση. Ο άγγλος δημοσιογράφος της εφημερίδας πέρασε το περασμένο καλοκαίρι τις διακοπές του στο νησί και το περιγράφει σε ένα κείμενο αναφέροντας τις ομορφιές του. Περιγράφοντας μια περιπατητική διαδρομή στην καταπράσινη φύση, αναφέρει: «Το πέτρινο μονοπάτι είναι τριγυρισμένο από ελιές, αγριαχλαδιές (αγραπιδιές τις λένε οι ντόπιοι) και μυρτιές. Η μυρωδιά των βοτάνων γεμίζει τον αέρα και μικρές πεταλουδίτσες πετούν τριγύρω». Όσοι αγαπάτε το περπάτημα προσέλθετε…

Πού ξέρετε, σε κάποια στροφή μπορεί να συναντήσετε τον Οδυσσέα… Η Ιθάκη σάς περιμένει.

Ο επίμονος κηπουρός


Σχολιάστε εδώ