25 δισ. ευρώ έχει χάσει το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο καυσίμων!

Οι απώλειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων κυμαίνονται μεταξύ 150 και 300 εκατομμυρίων τον χρόνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) Γιάννη Αληγιζάκη. Που σημαίνει ότι στα επτά χρόνια της οικονομικής κρίσης το κράτος έχει χάσει περίπου 1 με 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Υπάρχουν, όμως, και εκτιμήσεις που ανεβάζουν την ετήσια απώλεια σε 500 εκατ. ευρώ, ήτοι στα επτά μνημονιακά χρόνια το Δημόσιο έχει χάσει γύρω στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ! Εξάλλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) εκτιμά ότι τα τελευταία 20 χρόνια η απώλεια του κράτους από τη λαθραία διακίνηση καυσίμων ανέρχεται στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διαπιστώθηκε ότι 1 στα 10 πρατήρια κλέβει! Σήμερα τα πρατήρια είναι 3.500 σε όλη την Ελλάδα, που σημαίνει ότι τα 350 κλέβουν. Η απορία είναι τι κάνει το Δημόσιο για αυτήν την τεράστια κλοπή.

Και η απάντηση δεν είναι άλλη από το ότι περιορίζεται στον ρόλο του θεατή, ή μάλλον κάνει τον τροχονόμο στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων! Ιδού, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, τους κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, για να μαζέψουν κάποια δισεκατομμύρια ευρώ και να μη μας εκβιάζει η κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου…


Σχολιάστε εδώ