Τσαμπουκάς Τραμπ σε Μέρκελ!

Η άρνηση του αμερικανού Προέδρου να ανταλλάξει την τυπική χειραψία με τη γερμανίδα καγκελάριο, που ζητούσαν επίμονα οι φωτογράφοι και οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.

Το «ατόπημά» του αποκτάει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο κ. Τραμπ αγνόησε επιδεικτικά και το σχετικό αίτημα της κ. Μέρκελ γυρίζοντάς της επιδεικτικά την πλάτη. Η έκφραση του προσώπου της εκείνη τη στιγμή αποκάλυπτε τη συναισθηματική φόρτιση που τη διακατείχε.

Διεθνείς αναλυτές ερμηνεύουν τη στάση αυτή του αμερικανού Προέδρου ως επίδειξη πυγμής και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το ποιος είναι το «αφεντικό» στον πλανήτη. Με δεδομένη την ατμόσφαιρα που επικράτησε στα πρώτα διαδικαστικού χαρακτήρα λεπτά της συνάντησης, μπορεί να υποθέσει κανείς σε ποιο κλίμα διεξήχθη η κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες.

Πάντως από τις επίσημες δηλώσεις τους δεν προέκυψε ουσιαστική διαφωνία σε συγκεκριμένα ζητήματα. Οι πληροφορίες που ενδεχομένως θα διαρρεύσουν τις επόμενες ημέρες ίσως φωτίσουν περαιτέρω την όλη υπόθεση.


Σχολιάστε εδώ