Τρέμουν στη ΝΔ την Εξεταστική για την Υγεία

Όχι άδικα, διότι αφενός η έρευνα θα αφορά πρωτίστως την περίοδο της δικής της διακυβέρνησης και συγκεκριμένα την τριετία 2012-2014, αφετέρου η συγκεκριμένη εξαγγελία έρχεται σε μια περίοδο που στην επικαιρότητα βρίσκεται το θέμα της Novartis και τα σκάνδαλα με τις προμήθειες των φαρμάκων. Το… χειρότερο για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όχι μόνον, είναι ότι τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες για να ξεκινήσουν και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Δείγμα του εκνευρισμού που προκλήθηκε στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οι αντιδράσεις από την Πειραιώς. Ο Κυρ. Μητσοτάκης απέδωσε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού στην προσπάθειά του να βγει από το αδιέξοδο, μίλησε για διαφάνεια παντού, απέφυγε ωστόσο να πει ευθέως αν η ΝΔ συμφωνεί με την Εξεταστική. Την ίδια στιγμή, κορυφαία στελέχη έκαναν λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου η συζήτηση να φύγει από τα θέματα της διαπραγμάτευσης. Στη συνέχεια, και αφού κατάλαβαν ότι ενδεχόμενη άρνηση στη συγκρότηση Εξεταστικής θα δημιουργούσε ιδιαίτερα δυσμενείς εντυπώσεις, βγήκε ο Άδ. Γεωργιάδης και δήλωσε ότι τελικά η ΝΔ συμφωνεί. Ο κ. Γεωργιάδης θα είναι μεταξύ αυτών που θα ελέγξει η Επιτροπή, λόγω του ότι διατέλεσε υπουργός Υγείας επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά.

Στην Πειραιώς υπάρχει καιρό τώρα έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις που μπορούν να δρομολογηθούν σχετικά με υποθέσεις των προμηθειών στον χώρο της Υγείας. Η ανησυχία τους αυτή πηγάζει κατʼ αρχάς από την εκτίμησή τους ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να πλήξει κορυφαία στελέχη της προκειμένου να ανακόψει τη δυναμική της ενόψει εκλογών. Επιπλέον, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει άμεση εμπλοκή (συμμετοχή) γαλάζιων στελεχών σε υποθέσεις όπου υπάρχει οσμή σκανδάλου, η κοινή γνώμη πολύ δύσκολα θα πειστεί για την αθωότητά τους, λόγω κυρίως όσων έχουν προηγηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Η σύνδεση του ονόματος του Άδ. Γεωργιάδη με την Novartis αν μη τι άλλο τον έχει ζημιώσει πολιτικά.


Σχολιάστε εδώ