Το να γίνεις σταρ είναι λαχείο…

Εκεί μας αφιέρωσε κάποιες σκέψεις της, όπως ότι «ο χειρότερος εχθρός για τον καλλιτέχνη είναι η ματαιοδοξία του, καθώς και -όπως συμπλήρωσε- «ο κακός του χαρακτήρας». Ειλικρινής, προσηνής, λαμπερή, γεμάτη ενέργεια και αυθορμητισμό, η απόλυτη ελληνίδα σταρ για τους θαυμαστές της είναι ίσως ο ένας από τους λόγους για να δει το κοινό μια ακόμη μουσική παραγωγή. Η ίδια εύχεται μέσα από το σόου να βγει το νέο μεγάλο αστέρι στο τραγούδι -ακόμη και στο λαϊκό τραγούδι- και δεσμεύτηκε ότι εκείνη θα το ανεβάσει μαζί της στη σκηνή!

***

> Ύστερα από τόσες προτάσεις για τη συμμετοχή σας σε μουσικά τάλεντ σόου, πώς πήρατε την απόφαση να πείτε «ναι» στο «Star Academy», μια παραγωγή που έχει στοιχεία ριάλιτι και μάλιστα σε ένα ανερχόμενο κανάλι όπως το Epsilon;

Είναι αλήθεια ότι και στο παρελθόν μου έχουν γίνει δεκάδες προτάσεις για να πάρω μέρος σε κάποια κριτική επιτροπή μουσικών τάλεντ σόου και μάλιστα πολύ ακριβών και φιλόδοξων παραγωγών, που θα τα έβγαζαν στον αέρα παλιά και γνωστά κανάλια, αλλά το απέφευγα.

Ο λόγος που αποφάσισα να πω «ναι» στο Epsilon έχει να κάνει με τη μουσική ακαδημία, ότι θα βλέπω αυτά τα 16 παιδιά να εξελίσσονται καλλιτεχνικά μέρα με την ημέρα. Έχω πληροφορηθεί ότι έγιναν για το «Star Academy» πάνω από 4.000 αιτήσεις από νέα αγόρια και κορίτσια που έχουν πάθος με τη μουσική και η παραγωγή κατέληξε σε αυτά τα 16 παιδιά.

Όταν μέσα στην οικονομική κρίση τους παρέχεται η δυνατότητα να κάνουν για τέσσερις μήνες ένα δωρεάν σεμινάριο σε καθημερινή βάση αυτό είναι ένα δώρο. Μακάρι κι εγώ στα νιάτα μου να είχα αυτήν την ευκαιρία να κάνω μαθήματα φωνητικής και υποκριτικής σε ένα κολλέγιο. Στη μουσική ακαδημία έχουμε καλούς δασκάλους όπως τον βαθύτονο Βασίλη Δεναχή, την ηθοποιό Χρύσα Ρώπα και πολλούς άλλους ακόμη.

> Μέσα σε μια τηλεοπτική σεζόν το κοινό έχει δει το «Voice» στον ΣΚΑΪ, το «Rising Star» στον ANT1, ενώ θα ξεκινήσει μετά από έναν μήνα και το «X Factor 2» στον ΣKAΪ. Από την προηγούμενη εμπειρία σας, έχετε δει να έχουν βγει αστέρια από αυτά τα τηλεοπτικά σόου που να κάνουν καριέρα στη δισκογραφία και στην πίστα; Το τελευταίο φαινόμενο στο ελληνικό πεντάγραμμο ήταν ο Παντελής Παντελίδης και διάλεξε να κάνει γνωστά τα τραγούδια του στο κοινό από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Στο παρελθόν, από τα πρώτα μουσικά τάλεντ σόου έχουν βγει ο Νίνο, ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Μαλού. Τα τελευταία χρόνια ίσως είναι πιο δύσκολο να διακριθούν οι νικητές γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικά δισκογραφία λόγω της κρίσης, ενώ τα κέντρα δουλεύουν μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

> Δεδομένου ότι είστε η απόλυτη σταρ του ελληνικού πενταγράμμου, 40 χρόνια τώρα στο ελληνικό τραγούδι, με αμέτρητες επιτυχίες, τι φιλοδοξείτε να επιτύχετε εσείς προσωπικά μέσω της συμμετοχής σας σε αυτό το σόου;

Θέλω πολύ να βρω το μεγάλο αστέρι στο τραγούδι και να το ανεβάσω -γιατί όχι;- μαζί μου στη σκηνή. Αυτό εδώ το νέο στέκι, στο Γκάζι, στο «Hotel Ερμού», που φτιάξαμε οι συνεργάτες μου και εγώ με πολύ μεράκι, έχει την προσωπική μου σφραγίδα και αισθητική. Σε αυτήν τη νέα καλλιτεχνική στέγη ο κόσμος βλέπει την Άννα που ήθελα πάντα να απολαύσουν. Σε ένα ρεπερτόριο από όλη μου τη διαδρομή.

> Δηλαδή, για να με βοηθήσετε λιγάκι, σε αυτό το τηλεοπτικό σόου ψάχνετε την επόμενη Άννα Βίσση;

Ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε καλλιτέχνης είναι μοναδικός. Υπάρχει νέα Άννα Βίσση; Δεν νομίζω και δεν το λέω από υπεροψία, ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Όπως δεν υπάρχει νέα Αλεξίου, νέα Μαρινέλλα. Κοιτάξτε, δεν με νοιάζει αν θα βγει από το «Star Academy» το αστέρι στην ποπ μοντέρνα μουσική. Μακάρι να βγει από το σόου και μια λαϊκή φωνή σαν της Βίκυς Μοσχολιού.

Μας λείπει μια τέτοια ξεχωριστή φωνή και ελπίζω να την έχει ένα αγόρι ή ένα κορίτσι από τους 16 παίκτες. Ξέρω ότι υπάρχουν καλές φωνές και ότι το πρόγραμμα των σπουδών τους θα είναι δύσκολο. Θα χρειαστεί μεγάλη όρεξη και συνέπεια, αλλά θα εξελιχθούν. Θέλει πολύ αγώνα για να κάνεις καριέρα στο τραγούδι. Το να γίνεις σταρ είναι λαχείο.

> Θα είστε αυστηρή κριτής;

Τι σημαίνει αυτό; Αυστηρή. Ειλικρινής θα είμαι γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, είμαι αυθόρμητη. Πάντως δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές.

Ωστόσο αυτό που θέλω να πω στα παιδιά -έτσι, ως ένα μάθημα εμπειρίας- είναι ότι για να γίνει κάποιος ή κάποια μεγάλο αστέρι στο τραγούδι πρέπει να καταθέτει την ψυχή του στο πάλκο, στη σκηνή. Ωραία τα μαθήματα και η τεχνική.

Ωραία και η ομορφιά και το στυλ. Αλλά αν το τραγούδι δεν το αισθάνεσαι, ώστε να ξυπνήσεις με το λαρύγγι σου και την καρδιά σου τα συναισθήματα του κόσμου και να τον συγκινήσεις βαθιά, δεν θα έχεις πετύχει κάτι. Ο τραγουδιστής που καταθέτει την ψυχή του στην πίστα, ακόμη και αν δεν είναι τέλειος τονικά, είναι αυτός που έχει διάρκεια και πιστό κοινό. Η φωνή είναι χάρισμα που το δίνει ο Θεός και πρέπει με αυτό το δώρο να προκαλέσεις ευφορία.

> Πιστεύετε ότι το «Star Academy» θα το βλέπουν οι τηλεθεατές για την Άννα Βίσση, τον Νίκο Καρβέλα, τον Πέτρο Κωστόπουλο, τη Χρύσα Ρώπα; Μήπως, τελικά, η κριτική επιτροπή κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τους παίκτες, όπως έγινε και στο «Voice» με τον Μουζουράκη και τον Μαραβέγια;

Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Τι να κάνουμε; Στα lives ο κόσμος θα θέλει να ακούσει τη γνώμη τη δικιά μου, του Καρβέλα, του Πέτρου. Για αυτό και το κανάλι μας φώναξε, για να προσελκύσει τον κόσμο. Όλοι μας εδώ και χρόνια, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, έχει τη δική του προίκα δημοσιότητας.

Όμως η εξέλιξη των παιδιών, την οποία οι τηλεθεατές θα την παρακολουθούν σε καθημερινή βάση, πιστεύω ότι θα κλέψει τα φώτα της προβολής και το ενδιαφέρον του Τύπου. Πάντως και τα lives θα είναι φαντασμαγορικά, αφού θα πραγματοποιούνται στο στούντιο Καραμάνος, το οποίο χωράει 700 άτομα!

> Απέναντί σας θα βρείτε τον τηλεοπτικό Αρμαγεδδώνα, το «Survivor» του ΣΚΑΙ. Ένα ριάλιτι επιβίωσης, που χτυπάει στα νεανικά κοινά 60% τηλεθέαση γιατί ιντριγκάρει μέσα από τις κόντρες των παικτών, την πείνα και τις κακουχίες τους. Έχετε σκεφτεί μήπως και η μουσική ακαδημία, αφού τα παιδιά θα παρακολουθούνται καθημερινά α λα «Big Brother», με κάμερες, γίνει ριάλιτι για να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό;

Σε περίπτωση που το «Star Academy» γίνει… αρένα και δω ότι έχουν ξεφύγει τα πράγματα, θα επέμβω, γιατί δεν μου αρέσει να μη σέβεται μια τηλεοπτική παραγωγή τον τηλεθεατή.

Είναι θέμα αισθητικής, αξιοπρέπειας και ποιότητας. Ξέρω ότι οι 16 παίκτες μας έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες και είναι έντονες προσωπικότητες.

Ωραίο είναι να υπάρχει μια κόντρα μεταξύ τους για τη μουσική, τη ζωή, την πολιτική, τον έρωτα, θα δούμε και τις απόψεις της νέας γενιάς. Αλλά μην υπερβούμε τα εσκαμμένα. Προσωπικά, αν δω έναν κακό χαρακτήρα, που αργοπορεί στα μαθήματά του, δεν σέβεται τους δασκάλους του και διαφωνεί μαζί τους, όχι με επιχειρήματα αλλά επειδή είναι «ψώνιο», θα του πω αυτά που νιώθω. Για μένα ο εχθρός του καλλιτέχνη είναι η ματαιοδοξία.

Επίσης ξέρω ότι και ο Νίκος Καρβέλας, επειδή είναι πολύ τυπικός στο θέμα της εργασίας και απαιτητικός, θα επέμβει αν δει κάποιον που δεν συνεργάζεται. Αλλά θα επιβραβεύσει και την προσπάθεια.

Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ζωτική ψευδαίσθηση για το «εγώ» του, ειδικά όταν είναι νέος. Το ζήτημα είναι να βρει την αυτογνωσία του.


Σχολιάστε εδώ