Στα… μουλωχτά!

Πώς να παράσχουν εξουσιοδότηση στο διοικητικό της συμβούλιο να διαπραγματευτεί τον καθορισμό των ειδικότερων όρων της έκδοσης, όταν, για παράδειγμα, δεν γνωρίζουν αν ισχύει ως είχε η έκθεση επισκόπησης της ενδιάμεσης χρηματοοικονομικής πληροφόρησης των ανεξάρτητων ορκωτών ελεγκτών της για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Ιουνίου 2016, σύμφωνα με την οποία το κεφάλαιο κίνησης του ομίλου ήταν αρνητικό κατά 261,13 εκατ. ευρώ, η κεφαλαιακή του επάρκεια είχε επιδεινωθεί σημαντικά και είχαν εφαρμογή για την εταιρεία οι διατάξεις του άρθρου 48 του Κ.Ν. 2190/20, ενώ υφίσταντο ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, που υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας για την ικανότητά του να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά του; Για την Ιστορία, πάντως, μόλις 107.867.093 έ­γκυρες ψήφοι, ήτοι ποσοστό 57,18% επί του μετοχικού της κεφαλαίου, άναψαν το «πράσινο» φως για το ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

***

Έχετε πολύ θράσος, κυρίες και κύριοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, για να απαιτείτε από τους έλληνες φορολογούμενους να καλύψουν μέρος των χρεών σας προς την πρώην ΑΤΕbank. Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε, αλλά αυτό σημαίνει η διαγραφή του 80% του δανείου ύψους 8,4 εκατ. ευρώ και αποπληρωμή του υπολοίπου σε βάθος δεκαετίας.

***

• Με αφορμή την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Pearl Island Project από την Dolphin Capital Investors, ένα­ντι τιμήματος που ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τη διοίκησή της ποιες τράπεζες και με τι όρους αναμένεται να χρηματοδοτήσουν το 50% της ανάπτυξης συνολικού κόστους των 66,5 εκατ. ευρώ;

• Τα κονόμησαν χοντρά οι μέτοχοι της Quest Συμμετοχών! Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Quest Ενεργειακή Κτηματική, με κόψιμο της ονομαστικής αξίας της μετοχής, γέμισε τις τσέπες τους σε μια περίοδο που το ζεστό χρήμα αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

• Με τέτοια τσιτάτα θα γυρίσουμε σελίδα, καταστώντας την παραγωγή πιο αποτελεσματική; Οι αγρότες ευθύνονται, κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που δεν είναι εφικτή η επαναλειτουργία του εργοστασίου σας στις Σέρρες; Δηλαδή, κύριε Ρώσιε, ενώ τους συμφέρει να καλλιεργήσουν επαρκείς εκτάσεις με ζαχαρότευτλα, δεν το κάνουν από… καπρίτσιο;

Στο άψε – σβήσε…

Και αυτό, κύριε διευθύνοντα σύμβουλε της ΕΡΓΟΣΕ, μας το λέτε για καλό; Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, η διοίκησή του κληρονόμησε 11 προσφυγές εργολάβων στη διαιτησία για παλαιότερα έργα, με αποτέλεσμα να καταβάλει σημαντικό τμήμα των 85 εκατ. ευρώ ώστε να τελειώσουν (!) εκκρεμότητες ετών.

• «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά»! Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας συνέβαλαν καθοριστικά, αφενός στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αφετέρου στο να περάσουμε σε ένα στάδιο ανάκαμψης που χαρακτηρίζεται από αύξηση (!) της απασχόλησης.

• Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί και από ό,τι φαίνεται θα βγει σε νέα σαπουνόπερα πολλών επαναλήψεων! Σας αρκεί, κυρίες και κύριοι βασικοί μέτοχοι και πιστωτές της SATO, ήτοι ανακεφαλαιοποιημένες με τις εγγυήσεις των ελλήνων φορολογουμένων τράπεζες, που τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) της εταιρείας επέστρεψαν συγκυριακά στην κερδοφορία προκειμένου να προχωρήσετε σε αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της, με νέα μάλιστα χρηματική διευκόλυνση, όταν τα ίδια κεφάλαια παραμένουν αρνητικά; Ελληνιστί, τα ανωτέρω ποσά αρκούν για να καλύψουν κατʼ ελάχιστο τους τόκους και τα χρεολύσια της τρέχουσας οικονομικής χρήσης; Πόσα χρόνια δηλαδή θα χρειαστούν για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της με τη χρήση των λειτουργικών της κερδών;

• Χρυσές δουλειές στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης φαίνεται να κάνει η αλλοδαπή σύμβουλος Stanton Chase International! Μόνο για θέση κλητήρα δεν την έχει ακόμη προσλάβει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, προκειμένου να προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό με προθεσμία αποστολής βιογραφικών.

• Πώς αλλιώς θα συμβάλει στην ανάταση της εθνικής οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας; Αυτό που απέφυγε να αναφέρει ο Όμιλος Fourlis είναι πόσα από τα νέα καταστήματα που σχεδιάζει ο όμιλος να λειτουργήσει θα γίνουν στην Ελλάδα, πόσα στη Ρουμανία, πόσα στην Τουρκία και πόσα στη Βουλγαρία.

• Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει! Έπρεπε να παρέμβει η Κομισιόν προκειμένου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να καλέσει σε απολογία τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ για τις καθυστερήσεις στις εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στη Ρεβυθούσα, ώστε να μην υπάρξει ενεργειακό μπλακ άουτ;


Σχολιάστε εδώ